Kineska policija: Dronovi “prenosili” zlato iz Rusije

Zlatne poluge @pixabay.com

Policija u kineskoj regiji Unutrašnja Mongolija razbila je nedavno kriminalnu grupu koja je koristila bespilotne letelice za unos zlata u zemlju, te je tom prilikom uhapsila četiri osobe u vezi sa ovim slučajem, objavili su u utorak državni mediji.

Tokom operacije zaplijenjeno je 5,2 kilograma zlata, navodi Biro za javnu sigurnost u gradu Manzhouli, prenosi “Xinhua“.

Do 20 kg težine

Prema policijskim navodima, dron koji je koristila krijumčarska mreža bio je dizajniran da nosi težinu do 20 kg, a njegova vrijednost procijenjena je na 250.000 juana (oko 32.900 eura).

Istražitelji su utvrdili da je dron preletao granicu između Kine i Rusije do tačke u kojoj je bi član grupe iz Rusije ubacio zlato u letjelicu i poslao ga nazad u Kinu, gdje bi drugi član kriminalne mreže primio teret.

Vezane vijesti

Provocirala je slona bananom, nije se dobro završilo

Video koji se sredinom sedmice pojavio na društvenim mrežama objavila je Indijska šumska služba. Na snimku se vidi…

Kamera u četkici za zube: Profesor snimao gole studentice

Profesor koji je predavao na više univerziteta u Švicarskoj špijunirao je, snimao i ponekad se*sualno uznemiravao najmanje jedanaest…

“Bondo”: U najizolovanijem plemenu u Indiji muškarci su pijani 24 sata dnevno

Na teritoriji Indije postoji mnogo autohtonih plemena. Najizolovanije od njih je “Bondo”. Do danas je pleme sačuvalo svoj…
Total
0
Share