Koja boja odjeće će vas “uništiti” tokom razgovora za posao?

Razgovor za posao @unsplash.com

Kada idete na razgovor za posao, želite da se predstavite u svom najboljem svjetlu kako bi osvojili poziciju koju želite.

Jedna od prvih stvari koja ostavlja utisak na razgovoru za posao je izbor odjeće. Trebao bi biti primjeren, prilagođen poziciji za koju se prijavljujete i izražavati dio vaše individualnosti.

U tom smislu, odabir odjeće za razgovor za posao nije tako lak kao što mnogi misle. Mnogo je grešaka koje se mogu napraviti. Izbor boje je jedan od njih. U većini slučajeva prihvatljivim bojama se smatraju neutralni tonovi – crna, bijela, sve nijanse bež i smeđe. Ako želite da naglasite svoju individualnost, možete uključiti agresivniju boju, koja ipak ne bi trebala biti previše nametljiva, poput crvene, ljubičaste, plave.

I definitivno – narandžasta!

Ali ako se previše zapletete, možete doći do boje koju stručnjaci smatraju jedinom neprikladnom za razgovor za posao. To je narandžasta.

Prema mišljenju profesionalaca sa “Snagajob.com“, online platforme za posao, narandžasta je najneprikladnija boja odjeće na razgovoru za posao.

Koliko god vam se ova divna jesenja boja činila lijepom i gostoljubivom, ona ima tendenciju da odbije potencijalne poslodavce. Ovaj nalaz je podržan nizom studija prikupljenih u posljednjih 50 godina. Prema istraživačima sa platforme, 75% razgovora tokom intervjua za posao zauzima neverbalna komunikacija. Riječi se uglavnom koriste za prenošenje informacija, dok sve ostalo – od govora tijela do odjeće, mnogo više govori o ličnosti kandidata.

Vezane vijesti

Čime nikako ne smijete hraniti vašu mačku, možete joj nauditi

Držanje kućnih ljubimaca je stvar kojoj treba pristupiti sa velikom odgovornošću. Neki ljudi još uvijek vjeruju da se…

Indijac utovarao prtljagu u avion i zaspao, probudio se u Abu Dhabiju

Radnik na utovaru prtljage zaspao je u teretnom dijelu aviona u Indiji nakon što je završio svoj posao.…

Otvorio ženino oko, otključao aplikaciju i ukrao 21.000 eura

Posebna vrsta krađe dogodila se sredinom decembra prošle godine, te je izazvala mnogobrojne rasprave o sigurnosti skenera otiska…
Total
0
Share