Koja boja odjeće će vas “uništiti” tokom razgovora za posao?

Razgovor za posao @unsplash.com

Kada idete na razgovor za posao, želite da se predstavite u svom najboljem svjetlu kako bi osvojili poziciju koju želite.

Jedna od prvih stvari koja ostavlja utisak na razgovoru za posao je izbor odjeće. Trebao bi biti primjeren, prilagođen poziciji za koju se prijavljujete i izražavati dio vaše individualnosti.

U tom smislu, odabir odjeće za razgovor za posao nije tako lak kao što mnogi misle. Mnogo je grešaka koje se mogu napraviti. Izbor boje je jedan od njih. U većini slučajeva prihvatljivim bojama se smatraju neutralni tonovi – crna, bijela, sve nijanse bež i smeđe. Ako želite da naglasite svoju individualnost, možete uključiti agresivniju boju, koja ipak ne bi trebala biti previše nametljiva, poput crvene, ljubičaste, plave.

I definitivno – narandžasta!

Ali ako se previše zapletete, možete doći do boje koju stručnjaci smatraju jedinom neprikladnom za razgovor za posao. To je narandžasta.

Prema mišljenju profesionalaca sa “Snagajob.com“, online platforme za posao, narandžasta je najneprikladnija boja odjeće na razgovoru za posao.

Koliko god vam se ova divna jesenja boja činila lijepom i gostoljubivom, ona ima tendenciju da odbije potencijalne poslodavce. Ovaj nalaz je podržan nizom studija prikupljenih u posljednjih 50 godina. Prema istraživačima sa platforme, 75% razgovora tokom intervjua za posao zauzima neverbalna komunikacija. Riječi se uglavnom koriste za prenošenje informacija, dok sve ostalo – od govora tijela do odjeće, mnogo više govori o ličnosti kandidata.

Vezane vijesti

Ukrao je tijelo svoje majke sa groblja i sa njom živio u dnevnoj sobi

Nevjerovatno morbidne vijesti stižu nam iz malog poljskog grada koji je trenutno na svim svjetskim naslovnicama. Navodno, 76-godišnji…

U selu rođena beba prvi put nakon 60 godina

Da problem nataliteta, ali i sve masovnijeg odlaska stanovništva na Zapad, nije samo najveći problem Bosne i Hercegovine,…

Kina razvila tehnologiju za testiranje lojalnosti političara Komunističkoj partiji

Kineski nacionalni naučni centar “Hefei” razvio je umjetnu inteligenciju kako bi testirao lojalnost članova Komunističke partije Kine državi…
Total
1
Share