Koze jele cvijeće na groblju, gradonačelnik naredio da ih zakolju

Koze @unsplash.com

Po nalogu gradonačelnika jednog gradića lovci su zaklali devet očigledno divljih koza. Njihova jedina greška, koja im je očito zapečatila sudbinu, bila je ta što su jele cvijeće na lokalnom groblju.

Radikalna akcija gradonačelnika, očigledno poduzeta bez saglasnosti vijećnika, izazvala je skandal među stanovnicima francuskog gradića Lorette.

“Skandalozno”, “neproporcionalno”, “sramotno”… neke su od mnoštva kritika upućenih gradonačelniku Lorettea, Gérardu Tardyiju.

Upozoren od strane stanovnika ovog malog mjesta u francuskoj regiji Loire, koji su se žalili na štetu koju su na groblju izazvale očigledno divlje koze, gradonačelnik je donio radikalnu odluku… da ih zakolju!

Zakoljite ih!

Ukupno 9 od 12 koza “ubili” su lovci, a jedna od ubijenih koza je bila čak i “prstenovana“.

“Postojala su i druga rješenja, manje pogubna od ovog, do toga nije trebalo dolaziti! Mogla su ih udruženja za zaštitu životinja uhvatiti ili premjestiti, mogla je biti podignuta ograda oko groblja. Razumijem uznemirenost građana, ali mnogi su bili iznenađeni tako radikalnim rješenjem i osjećaju se loše”, kazao je jedan od gradskih vijećnika za francuske medije.

Vezane vijesti

Javno ponižavanje za prekršitelje karantina u Kini

U gradu Jingxi na jugu Kine izveden je akt javne osude za prekršioce ograničenja vezanih za pandemiju virusa…

Majmun u “pancirnom prsluku” ubijen u pucnjavi sa policijom

U pucnjavi između osumnjičenih kriminalaca i lokalne policije, koja se dogodila proteklog utorka u Meksiku, ubijen je i…

Tri stvari koje će dovesti do izumiranja čovječanstva

Šef kompanije “SpaceX”, Elon Musk, naveo je tri stvari koje bi, prema njegovom mišljenju, mogle dovesti do izumiranja…
Total
3
Share