Koze jele cvijeće na groblju, gradonačelnik naredio da ih zakolju

Koze @unsplash.com

Po nalogu gradonačelnika jednog gradića lovci su zaklali devet očigledno divljih koza. Njihova jedina greška, koja im je očito zapečatila sudbinu, bila je ta što su jele cvijeće na lokalnom groblju.

Radikalna akcija gradonačelnika, očigledno poduzeta bez saglasnosti vijećnika, izazvala je skandal među stanovnicima francuskog gradića Lorette.

“Skandalozno”, “neproporcionalno”, “sramotno”… neke su od mnoštva kritika upućenih gradonačelniku Lorettea, Gérardu Tardyiju.

Upozoren od strane stanovnika ovog malog mjesta u francuskoj regiji Loire, koji su se žalili na štetu koju su na groblju izazvale očigledno divlje koze, gradonačelnik je donio radikalnu odluku… da ih zakolju!

Zakoljite ih!

Ukupno 9 od 12 koza “ubili” su lovci, a jedna od ubijenih koza je bila čak i “prstenovana“.

“Postojala su i druga rješenja, manje pogubna od ovog, do toga nije trebalo dolaziti! Mogla su ih udruženja za zaštitu životinja uhvatiti ili premjestiti, mogla je biti podignuta ograda oko groblja. Razumijem uznemirenost građana, ali mnogi su bili iznenađeni tako radikalnim rješenjem i osjećaju se loše”, kazao je jedan od gradskih vijećnika za francuske medije.

Vezane vijesti

Predstavljamo vam najljepšu plažu na svijetu

Netaknuta priroda, kristalno čista voda ili mnoštvo sunčanih dana, samo su neki od zahtijeva za pronalaženje najljepših plaža…

Djeca ukrala automobil i vozila se 1.000 kilometara do Istanbula

Troje djece starosti između 12 i 15 godina prevezlo se skoro 1.000 kilometara, od turske provincije Ordu (Kerasounta)…

Ptice igraju košarku, “žute” protiv “zelenih”

Koliko zapravo pametne mogu biti ptice, možda najbolje prikazuje video u kome se “bave sportom”. U jednom od…
Total
0
Share