Koze jele cvijeće na groblju, gradonačelnik naredio da ih zakolju

Koze @unsplash.com

Po nalogu gradonačelnika jednog gradića lovci su zaklali devet očigledno divljih koza. Njihova jedina greška, koja im je očito zapečatila sudbinu, bila je ta što su jele cvijeće na lokalnom groblju.

Radikalna akcija gradonačelnika, očigledno poduzeta bez saglasnosti vijećnika, izazvala je skandal među stanovnicima francuskog gradića Lorette.

“Skandalozno”, “neproporcionalno”, “sramotno”… neke su od mnoštva kritika upućenih gradonačelniku Lorettea, Gérardu Tardyiju.

Upozoren od strane stanovnika ovog malog mjesta u francuskoj regiji Loire, koji su se žalili na štetu koju su na groblju izazvale očigledno divlje koze, gradonačelnik je donio radikalnu odluku… da ih zakolju!

Zakoljite ih!

Ukupno 9 od 12 koza “ubili” su lovci, a jedna od ubijenih koza je bila čak i “prstenovana“.

“Postojala su i druga rješenja, manje pogubna od ovog, do toga nije trebalo dolaziti! Mogla su ih udruženja za zaštitu životinja uhvatiti ili premjestiti, mogla je biti podignuta ograda oko groblja. Razumijem uznemirenost građana, ali mnogi su bili iznenađeni tako radikalnim rješenjem i osjećaju se loše”, kazao je jedan od gradskih vijećnika za francuske medije.

Vezane vijesti

18.000 ruskih turista “zaglavljeno” na Karibima, povratak preko Srbije!?

Na hiljade ruskih turista “zaglavljeno” je širom svijeta zbog sankcija EU protiv ruskih aviokompanija. Turističke vlasti u Bugarskoj…

Novi svjetski rekord: Udar munje dugačak 768 kilometara

Da li ste se ikada zapitali koliku udaljenost može preći udar munje preko nebeskog svoda? Upravo jedna takva…

Dva muškarca postali najbolji prijatelji nakon što su saznali da su oženjeni istom ženom

Dvojica muškarca postala su najbolji prijatelji nakon što su saznali da su oženjeni istom ženom. Kako prenosi “The…
Total
3
Share