Leopard uhvatio psa i odvukao ga preko metar i pol visokog zida

Leopard uhvatio psa @YouTube

Zbog snimka nadzorne kamere od 13. decembra prošle godine “dignuti će vam se kosa na glavi”.

Iako se na početku ne vidi razlog, pas bez prestanka laje u dvorištu kuće. Ograđen zidovima visokim metar i pol sa gvozdenom bodljikavom ogradom sa šiljcimana vrhu, pas vjerovatno misli da je na sigurnom. U jednom trenutku pažljivo gleda na ulicu kroz prazni dio ispod ulazne kapije, ali već u narednom bježi zavijajući.

Nekoliko sekundi kasnije postaje jasno da je životinja u životnoj opasnosti. Leopard je izletio iz tame, preskačući bez problema veliki zid, i juri psa. Trenutak kada ga je uhvatio nije vidljiv na snimku.

Nepoznata sudbina psa

Nedugo kasnije se vidi kako leopard snažnim ustima drži psa za vrat, te zajedno sa “plijenom” ponovo preskače visoki zid.

Sve se desilo munjevitom brzinom, praktično u nekoliko desetina sekundi, a dvorište kuće na kraju ostaje prazno u jezivoj tišini.

Sudbina psa je nepoznata, ali se može pretpostaviti najgore. U sjevernim planinskim regijama Indije, nažalost, nije neuobičajeno da psi umiru na način prikazan na videu.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Burek sarma!? Dabogda se zaratilo…

Iako je jedina ispravna definicija bureka zapravo da je to “pita sa mesom”, mnogi već odavno poistovjećuju “pitu…

Otac tetovirao posljednju sliku koju mu je kćerka poklonila prije smrti

Gubitak djeteta je nepodnošljiv i gotovo je nemoguće zacijeliti jednu takvu ranu. Jedan je otac, koji se našao…

Ovdje je toplije: “Nijedan Nijemac se neće smrznuti u našoj zemlji”

Atina predlaže Nijemcima zabrinutim zbog astronomskih cijena grijanja da ove zime provedu odmor na Mediteranu, obećavajući da se…
Total
12
Share