Leopard uhvatio psa i odvukao ga preko metar i pol visokog zida

Leopard uhvatio psa @YouTube

Zbog snimka nadzorne kamere od 13. decembra prošle godine “dignuti će vam se kosa na glavi”.

Iako se na početku ne vidi razlog, pas bez prestanka laje u dvorištu kuće. Ograđen zidovima visokim metar i pol sa gvozdenom bodljikavom ogradom sa šiljcimana vrhu, pas vjerovatno misli da je na sigurnom. U jednom trenutku pažljivo gleda na ulicu kroz prazni dio ispod ulazne kapije, ali već u narednom bježi zavijajući.

Nekoliko sekundi kasnije postaje jasno da je životinja u životnoj opasnosti. Leopard je izletio iz tame, preskačući bez problema veliki zid, i juri psa. Trenutak kada ga je uhvatio nije vidljiv na snimku.

Nepoznata sudbina psa

Nedugo kasnije se vidi kako leopard snažnim ustima drži psa za vrat, te zajedno sa “plijenom” ponovo preskače visoki zid.

Sve se desilo munjevitom brzinom, praktično u nekoliko desetina sekundi, a dvorište kuće na kraju ostaje prazno u jezivoj tišini.

Sudbina psa je nepoznata, ali se može pretpostaviti najgore. U sjevernim planinskim regijama Indije, nažalost, nije neuobičajeno da psi umiru na način prikazan na videu.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Ova riba izaziva strah i teror na Mediteranu

Kada ste na odmoru na Mediteranu, obično se nemate čega bojati osim velikih bijelih ajkula koje su rijetkost,…

Poziv Ukrajincima da unište “neprijateljske znakove” na putevima

“Ukravtodor”, odnosno ukrajinski državni “Auto-moto savez”, pozvao je građane da snime i unište sve neprijateljske znakove na putevima…

Ptice igraju košarku, “žute” protiv “zelenih”

Koliko zapravo pametne mogu biti ptice, možda najbolje prikazuje video u kome se “bave sportom”. U jednom od…
Total
12
Share