Miki Maus i Pikaču vakcinišu djecu protiv virusa korona

Pikachu “pokemon” @unsplash.com

Supermen, Pepeljuga, Miki Maus, Pikaču i Minioni bili su među junacima filmova, stripova i bajki koji su danas poželjeli dobrodošlicu djeci u centru za vakcinaciju protiv Covid-19 u Pragu, a sve kako bi se najmlađi osjećali prijatnije.

Uprkos manjoj stopi zaraze virusom korona uočenoj u zemlji prošlog mjeseca, Češka pokušava povećati stopu vakcinacije, jer zaostaje za drugim zemljama Evropske unije (EU) u ovoj oblasti i sprema se uhvatiti u koštac s varijantom “Omikron”.

Kako djeca od 5 do 11 godina sada mogu da se vakcinišu, “maskirano osoblje” jednog od najvećih centara za vakcinaciju u češkoj prijestonici preuzelo je obavezu da pomogne djeci koja dođu na vakcinaciju.

Manji strah od vakcina

“Mislili smo da bi bilo bolje da imamo dan samo za djecu“, kazala je jedan od medicinskih radnica zaduženih za vakcinaciju, koja se danas obukla kao Snježana. “I pošto se djeca obično pomalo plaše vakcina, odlučili smo da ih uvedemo u ‘dan iz bajke‘ kako bismo ga učinili malo ugodnijim”, dodala je.

Oko 62,4% od 10,7 miliona stanovnika Češke je potpuno vakcinisano, u poređenju sa prosjekom od 68,6% na nivou cijele EU, podaci su “Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti”.

Vezane vijesti

Trenutak kada su Kinezi u mrtvačnici otkrili živog čovjeka

Muškarac iz staračkog doma u kineskom Šangaju proglašen je mrtvim, te je ubrzo stavljen u vreću i otpremljen…

Saudijska Arabija gradi prvi skijaški centar u zemlji

Saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman najavio je da će izgraditi prvo skijalište u kraljevstvu, a očekuje se da…

Jezivi Putinov poster preko puta ruske ambasade

“Muzej istorije medicine” u glavnom gradu Latvije, Rigi, izložio je ogroman poster sa portretom ruskog predsjednika Vladimira Putina…
Total
1
Share