Mrtve ptice padale s neba, tačno ispred bolnice

Mrtve ptice u Španiji @YouTube

Čudan događaj, koji podsjeća na kakav filmski triler, odigrao se nedavno u Španiji, kada je oko 200 ptica palo mrtvo s neba.

Sve se dogodilo u gradu Ferrol, kada su, prema navodima lokalnih medija, mrtve ptice jednostavno padale s neba, bez ikakve buke ili bilo čega, pri čemu je njihov najveći broj pao ispred bolnice.

“Možemo potvrditi navedeni događaj, ali ne možemo ništa više reći. Ptice smo sakupili na jedno mjesto i sada čekamo naučnike da saznaju šta se tačno dogodilo”, kazao je jedan od predstavnika lokalne zajednice.

Strujni udar?

Vrijedi napomenuti da se prije nekoliko mjeseci sličan incident dogodio u susjednoj Tarragoni, kada su mrtve ptice također padale s neba zbog trovanja izazvanog dimom u obližnjoj fabrici.

Pojedini mediji javljaju da za događaj u Ferrolu preovladava mišljenje da su ptice pretrpjele strujni udar, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena.

Vezane vijesti

Sedam najgorih poklona za Dan zaljubljenih

Ako još uvijek ima romantičnih parova koji nisu odlučili čime će usrećiti svoje partnere, stručnjaci otkrivaju koje greške…

Najljepša priča koju ćete vidjeti danas

Iako se među prvim komentarima objavljenog videa izdvajaju zaključci “mislio sam da će postaviti ogradu ovdje” ili “da…

Poziv Ukrajincima da unište “neprijateljske znakove” na putevima

“Ukravtodor”, odnosno ukrajinski državni “Auto-moto savez”, pozvao je građane da snime i unište sve neprijateljske znakove na putevima…
Total
13
Share