Mrtve ptice padale s neba, tačno ispred bolnice

Mrtve ptice u Španiji @YouTube

Čudan događaj, koji podsjeća na kakav filmski triler, odigrao se nedavno u Španiji, kada je oko 200 ptica palo mrtvo s neba.

Sve se dogodilo u gradu Ferrol, kada su, prema navodima lokalnih medija, mrtve ptice jednostavno padale s neba, bez ikakve buke ili bilo čega, pri čemu je njihov najveći broj pao ispred bolnice.

“Možemo potvrditi navedeni događaj, ali ne možemo ništa više reći. Ptice smo sakupili na jedno mjesto i sada čekamo naučnike da saznaju šta se tačno dogodilo”, kazao je jedan od predstavnika lokalne zajednice.

Strujni udar?

Vrijedi napomenuti da se prije nekoliko mjeseci sličan incident dogodio u susjednoj Tarragoni, kada su mrtve ptice također padale s neba zbog trovanja izazvanog dimom u obližnjoj fabrici.

Pojedini mediji javljaju da za događaj u Ferrolu preovladava mišljenje da su ptice pretrpjele strujni udar, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena.

Vezane vijesti

Gdje sjediti u autobusu da se ne zarazite virusom korona

Zahvaljujući pandemiji Covida-19 postalo je jasno da neki moderni sistemi unutrašnje ventilacije nisu u stanju spriječiti širenje virusa.…

Da li je počeo kolaps “ruskog carstva”: Pet regiona želi se odmah otcijepiti

Pet ruskih regiona spremno je da se odmah otcijepi od Ruske Federacije, postalo je jasno nakon završetka nacionalnog…

Žena svira klavir u ruševinama svoje bombardovane kuće

Nema kraja teškim sudbinama sa kojima se svakodnevno suočavaju hiljade građana Ukrajine. Dirljiv video kruži internetom, a u…
Total
13
Share