Mrtve ptice padale s neba, tačno ispred bolnice

Mrtve ptice u Španiji @YouTube

Čudan događaj, koji podsjeća na kakav filmski triler, odigrao se nedavno u Španiji, kada je oko 200 ptica palo mrtvo s neba.

Sve se dogodilo u gradu Ferrol, kada su, prema navodima lokalnih medija, mrtve ptice jednostavno padale s neba, bez ikakve buke ili bilo čega, pri čemu je njihov najveći broj pao ispred bolnice.

“Možemo potvrditi navedeni događaj, ali ne možemo ništa više reći. Ptice smo sakupili na jedno mjesto i sada čekamo naučnike da saznaju šta se tačno dogodilo”, kazao je jedan od predstavnika lokalne zajednice.

Strujni udar?

Vrijedi napomenuti da se prije nekoliko mjeseci sličan incident dogodio u susjednoj Tarragoni, kada su mrtve ptice također padale s neba zbog trovanja izazvanog dimom u obližnjoj fabrici.

Pojedini mediji javljaju da za događaj u Ferrolu preovladava mišljenje da su ptice pretrpjele strujni udar, ali ta informacija još uvijek nije potvrđena.

Vezane vijesti

Vatrogasac spasio psa iz zaleđenog jezera

U posljednje vrijeme sve su češći slučajevi izgubljenih pasa i ljudi u jezeru, navode lokalni vatrogasci. Neobičnu akciju…

Kinezi otkrili misterioznu “zgradu” na Mjesecu

Kineska misija “Chang’e-4” na Mjesecu je otkrila čudan objekat oblika kocke, ali se još uvijek ne zna šta…

Vozač “Tesle” na “autopilotu” gledao film, zabio se u policijski automobil

Dvojica policajaca uspjela su u posljednjem trenutku izbjeći najgore, nakon što se prema policijskom izvještaju, vozač “Tesle”, koji…
Total
13
Share