Na Badnje veče izbušio 1.500 guma na preko 400 automobila

Automobilska guma @freepik.com

jedan je 50-godišnji muškarac, sinoć na Badnje veče, izbušio gume na ukupno 402 automobila, učinivši pri tome materijalnu štetu od nevjerovatnih 150.000 eura.

Usred noći 24. decembra, kako navode njemački mediji, policija na zapadu Njemačke primila je poziv da je u mjestu Plaidt, selu sa 5.000 stanovnika nedaleko od Koblenza, nepoznati čovjek pod okriljem mraka “uništavao” automobile.

Nešto kasnije na mjesto zločina stigla je policija koja je tri sata tragala za počiniocem, te su oko 03:30 sati ujutro pronašli sumnjivca. Nosio je “fantomku”, imao je gumene rukavice i u ruci je držao makaze na kojima su bili crni komadi gume.

Pedesetogodišnjak je negirao da je izbušio gume na ukupno 402 automobila, uništivši kod većine vozila gume na sva četiri točka. Kako navodi policija, nastala šteta se procjenjuje na oko 150.000 eura, dok su motivi ovog kaznenog djela za sada nepoznati.

Vezane vijesti

Šta se desi kada u studio pozovete ljude koji se različito smiju

Jedna je francuska televizijska stanica odlučila pozvati kao goste u studio ljude “koji imaju neobičan smijeh”. Naravno, nije…

Greška koja je 44-godišnjaka učinila najbogatijim čovjekom na svijetu

Zbog nestanka električne energije, koja ponovo nije bila priključena danima, elektrodistributivna kompanija ponudila je novac svojim krajnjim korisnicima…

Novi svjetski rekord: Udar munje dugačak 768 kilometara

Da li ste se ikada zapitali koliku udaljenost može preći udar munje preko nebeskog svoda? Upravo jedna takva…
Total
0
Share