Na Badnje veče izbušio 1.500 guma na preko 400 automobila

Automobilska guma @freepik.com

jedan je 50-godišnji muškarac, sinoć na Badnje veče, izbušio gume na ukupno 402 automobila, učinivši pri tome materijalnu štetu od nevjerovatnih 150.000 eura.

Usred noći 24. decembra, kako navode njemački mediji, policija na zapadu Njemačke primila je poziv da je u mjestu Plaidt, selu sa 5.000 stanovnika nedaleko od Koblenza, nepoznati čovjek pod okriljem mraka “uništavao” automobile.

Nešto kasnije na mjesto zločina stigla je policija koja je tri sata tragala za počiniocem, te su oko 03:30 sati ujutro pronašli sumnjivca. Nosio je “fantomku”, imao je gumene rukavice i u ruci je držao makaze na kojima su bili crni komadi gume.

Pedesetogodišnjak je negirao da je izbušio gume na ukupno 402 automobila, uništivši kod većine vozila gume na sva četiri točka. Kako navodi policija, nastala šteta se procjenjuje na oko 150.000 eura, dok su motivi ovog kaznenog djela za sada nepoznati.

Vezane vijesti

Kamila prekida vijekovnu kraljevsku tradiciju koju je voljela Elizabeta II

Čini se da će britanska kraljica supruga Kamila prekinuti vijekovnu tradiciju koju je voljela pokojna kraljica Elizabeta II.…

Provalnik vlasnicima dao novac za razbijeni prozor i izvinio se

Čovjek je spavao, kupao se, jeo i pio pivo u jednoj kući prije nego što su se vlasnici…

Vreća za boks “Louis Vuitton” u kancelariji Ramzana Kadirova

U kabinetu šefa Čečenije Ramzana Kadirova mediji su uočili ugrađenu konstrukciju sa brendiranom vrećom za boks i logom…
Total
1
Share