Na Badnje veče izbušio 1.500 guma na preko 400 automobila

Automobilska guma @freepik.com

jedan je 50-godišnji muškarac, sinoć na Badnje veče, izbušio gume na ukupno 402 automobila, učinivši pri tome materijalnu štetu od nevjerovatnih 150.000 eura.

Usred noći 24. decembra, kako navode njemački mediji, policija na zapadu Njemačke primila je poziv da je u mjestu Plaidt, selu sa 5.000 stanovnika nedaleko od Koblenza, nepoznati čovjek pod okriljem mraka “uništavao” automobile.

Nešto kasnije na mjesto zločina stigla je policija koja je tri sata tragala za počiniocem, te su oko 03:30 sati ujutro pronašli sumnjivca. Nosio je “fantomku”, imao je gumene rukavice i u ruci je držao makaze na kojima su bili crni komadi gume.

Pedesetogodišnjak je negirao da je izbušio gume na ukupno 402 automobila, uništivši kod većine vozila gume na sva četiri točka. Kako navodi policija, nastala šteta se procjenjuje na oko 150.000 eura, dok su motivi ovog kaznenog djela za sada nepoznati.

Vezane vijesti

Vlast namjerava oporezivati prazne kuće

Suočeni sa demografskim sunovratom, gradska vlast planira novi porez kako bi se suočila sa izazovima opadanja broja stanovništva…

Pijani Irac upao u zgradu rumunskog parlamenta, mislio da je njegov hotel

Irski turista izazvao je probleme službama sigurnosti Rumunije kada je uhapšen zbog upada u parlament u Bukureštu, nakon…

Tinejdžer ukrao bankomat iz tržnog centra – svima ispred nosa!

Jedan je 19-godišnji muškarac ukrao bankomat za kriptovalute iz tržnog centra u rumunskom Temišvaru, a lopov je iznio…
Total
1
Share