Napuštenu bebu u šumi grijala pseća štenad

beba i njeni “pseći” prijatelji @Twitter

Kada pročitate jedan ovakav naslov, isti neodoljivo podsjeća na poznatu klasičnu knjigu i film “Knjiga o džungli”.

Naime, u indijskoj provinciji Chattisgarh stanovništvo je u rano jutro 21. decembra probudio plač bebe. Nakon kraće potrage u obližnjoj šumi pronađeno je potpuno golo novorođenče, na kome se još uvijek vidjela pupčana vrpca.

Pored bebe ležalo je i leglo pasa, koji su ga, čini se, zagrijali preko noći, jer i u Indiji decembarske noći znaju biti prilično hladne.

Prijatelji “u hladnoći”

Priljubljeni jedno uz drugo, dijete je zajedno sa svojim psećim prijateljima preživjelo hladnu noć, ali kako je sljedećeg jutra vrištalo od velike gladi, mještani nisu pronašli “kujicu“, odnosno majku malenih pasa koja je vjerovatno napustila leglo otišavši “u akciju spašavanja”.

Nakon što su novorođenče pregledali doktori, utvrdivši da je potpuno zdravo, odneseno je u oraganizaciju “Child Line” na daljnje zbrinjavanje.

Vezane vijesti

Žena je platila 8 eura za bocu od 1,5 litara Coca-Cole

Jedna se žena, zbog ogromnih vrućina koje su vladale, htjela rashladiti bocom Coca-Cole. Odlučila je svratiti u najbližu…

Katastrofa u Španiji, masline umiru: “Bože, pošalji nam kišu!”

“Bože, pošalji nam kišu!”, riječi su jednog lokalnog biskupa koje možda najbolje opisuju stanje koje trenutno vlada u…

Fascinantna priča o hrvatskom otoku koji izgleda kao otisak prsta

Smješten uz obalu Hrvatske, na Jadranskom moru, Baljenac je maleno ostrvo prekriveno nizom kamenih zidova raspoređenih tako da…
Total
0
Share