Napuštenu bebu u šumi grijala pseća štenad

beba i njeni “pseći” prijatelji @Twitter

Kada pročitate jedan ovakav naslov, isti neodoljivo podsjeća na poznatu klasičnu knjigu i film “Knjiga o džungli”.

Naime, u indijskoj provinciji Chattisgarh stanovništvo je u rano jutro 21. decembra probudio plač bebe. Nakon kraće potrage u obližnjoj šumi pronađeno je potpuno golo novorođenče, na kome se još uvijek vidjela pupčana vrpca.

Pored bebe ležalo je i leglo pasa, koji su ga, čini se, zagrijali preko noći, jer i u Indiji decembarske noći znaju biti prilično hladne.

Prijatelji “u hladnoći”

Priljubljeni jedno uz drugo, dijete je zajedno sa svojim psećim prijateljima preživjelo hladnu noć, ali kako je sljedećeg jutra vrištalo od velike gladi, mještani nisu pronašli “kujicu“, odnosno majku malenih pasa koja je vjerovatno napustila leglo otišavši “u akciju spašavanja”.

Nakon što su novorođenče pregledali doktori, utvrdivši da je potpuno zdravo, odneseno je u oraganizaciju “Child Line” na daljnje zbrinjavanje.

Vezane vijesti

Pronašao brata gledajući vremensku prognozu

Jedan je muškarac pronašao svog davno izgubljenog brata nakon što je sasvim slučajno gledao vremensku prognozu. Amerikanac Randy…

Majmun u “pancirnom prsluku” ubijen u pucnjavi sa policijom

U pucnjavi između osumnjičenih kriminalaca i lokalne policije, koja se dogodila proteklog utorka u Meksiku, ubijen je i…

Epidemija virusa korona “očistila vazduh” i spasila stotine života

Naučnici sa “Londonske škole higijene i tropske medicine” ispitali su koliko je manje ljudi umrlo od zagađenja vazduha…
Total
1
Share