Naučnici otkrili koje žene najčešće simuliraju orgazam

Ljubav @freepik.com

Naučnici sa Univerziteta Južne Floride (SAD), objavili su studiju u magazinu “Social Psychological and Personality Science” u kojoj navode da su istraživačkim radom došli do zaključka da žene koje zarađuju više od svojih partnera imaju dvostruko veće šanse da lažiraju orgazam.

Prema studiji objavljenoj 2020. godine, otprilike jedna od pet žena glumi orgazam, pa su naučnici na čelu sa profesoricom Jessicom Jordan odlučili istražiti ovaj aspekt odnosa u parovima.

Strast i novac

Žene daju prioritet potrebama partnera u odnosu na sopstvene želje”, navodi Jordan, dodajući da “kada društvo stvori nemoguće standarde muškosti, svi gube”.

U radu su autori intervjuisali ukupno 157 žena u vezama i otkrili koliko često glume orgazam, kao i učestalost intimnih odnosa. Analiza je pokazala da žene koje zarađuju više od svojih partnera u prosjeku imaju dvostruko veće šanse da glume orgazam.

Vezane vijesti

Pijani rakun zaspao na stolu u bašti

U američkom gradu Waverly, jedan je bračni par otkrio pijanog rakuna na svom balkonu. Vlasnici navode da je…

Pas spašen helikopterom nakon pada sa 90 metara visoke litice

Jedan je njemački ovčar imao sreće vrativši se kući živ nakon neobičnog spašavanja na obalama američkog Oregona. Posjetilac…

Kupac pronašao zmiju u brokulama: “Živa je, kreće se”

Jedan je 63-godišnjak ostao prestravljen nakon što je raspakivao svoju vikend kupovinu kod kuće. Naime, u njegovim brokulama…
Total
0
Share