Nepredviđeni problemi za ukrajinske pilote prije obuke na “F-16”

Borbeni avion “F-16” @YouTube

Kako piše list “Politico”, pozivajući se na vlastite izvore, veliki problem za obuku ukrajinskih pilota za lovce F-16 od strane zapadnih saveznika jeste taj što oni nemaju dovoljno znanja engleskog jezika.

Ukupno 32 ukrajinska pilota, dovoljno za dvije eskadrile, odabrana su za potencijalno učešće u programu obuke, ali njihovo znanje engleskog jezika predstavlja veliki problem.

Kako se navodi, od ukupnog broja odabranih pilota, samo njih osam govori engleski jezik na nivou koji im omogućava da počnu da uče letenje na “F-16” odmah nakon što plan obuke bude odobren i dobiju formalnu dozvolu od Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Još 20 pilota koji “nešto govore engleski” mogli bi započeti kurseve jezika u Velikoj Britaniji već ovog mjeseca.

Prvo obuka, pa onda isporuka

To bi moglo biti ono što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski imao na umu kada je najavio početak obuke za “F-16” tokom ovog mjeseca.

Podsjetimo, američka pomoćnica ministra odbrane za strategiju, planiranje i sposobnosti Mara Karlin ranije je navela da će zapadne zemlje Ukrajini dati lovce “F-16” tek nakon što ukrajinska vojska bude obučena da ih koristi.

Vezane vijesti

Kada je mobilni telefon važniji od vlastitog vjenčanja

Kada je u pitanju dan vjenčanja, većina ljudi razmišlja samo o radosti da provedu ostatak života sa svojom…

Izbacila djecu iz auta jer su joj “smetala” u vođenju ljubavi

Društvenim mrežama kruži video koji izaziva potpunu nevjericu kod gledalaca, a na njemu se vide devojčica i njen…

“Kokainske ajkule” pronađene kod obale Floride

Ribari s obala Floride primijetili su čudno ponašanje ajkula, koje se, kako se ispostavilo, često “hrane” kokainom. Kako…
Total
0
Share