Nevjerovatna fotografija: Zmija umrla nakon što je pokušala da pojede dikobraza

Zmija i dikobraz @Facebook

Jedna je velika zmija pronađena mrtva nakon što je navodno pokušala pojesti dikobraza u incidentu koji se dogodio ove sedmice, piše “Jerusalem Post”.

Nekoliko vlasnika pasa uočilo je veliku crnu zmiju u blizini parka za pse u izraelskom gradu Šohamu. Reptil je nepomično ležao i imao je dikobraza u ustima.

Aviad Bar, stručnjak za reptile iz Izraelske uprave za prirodu i parkove navodi da je riječ o zmiji “crni bič” koja je pokušala pojesti dikobraza.

“Korisne” zmije

“Pretpostavljam da je zmija pokušala da proguta dikobraza, ali nije uspjela, a kada je pokušala izbaciti plijen shvatila je učinjenu grešku. Bodlje dikobraza, postavljene u jednom smjeru, nisu dozvolile zmiji da ga izbaci iz usta, teko da su oba primjerka dočekala svoj kraj u ovom tragičnom susretu”, rekao Bar.

Izrael je dom za tri vrste dikobraza i preko 40 vrsta zmija, od kojih je samo 9 otrovnih.

Zmije “crni bič” su među najčešćim u Izraelu, te su najduži reptili u zemlji. Nisu otrovne, te mogu doseći dužinu do tri metra. Smatraju se korisnim jer uništavaju lokalnu populaciju glodara.

Vezane vijesti

Agent za nekretnine prodao stan psu, ubrzo je uhapšen

Agent za nekretnine u Iranu uhapšen je zbog prodaje stana psu. Čovjek je optužen za “podrivanje moralnih vrijednosti”,…

Gradonačelnik dekretom “zabranio” snježne padavine

Marc Chavent, gradonačelnik malog grada Cerdon u provinciji Ain u Francuskoj, zabranio je snježne padavine u svom gradu…

Da li će delfini uskoro postati opasniji od ajkula?

Romantične priče o morskim sisarima, koji su ljude u okeanu oduvijek štitili, pomagali i, ako je potrebno, spašavali,…
Total
0
Share