Otvorio ženino oko, otključao aplikaciju i ukrao 21.000 eura

Ljudsko oko @unsplash.com

Posebna vrsta krađe dogodila se sredinom decembra prošle godine, te je izazvala mnogobrojne rasprave o sigurnosti skenera otiska prsta i softveru za prepoznavanja lica.

Naime, 28-godišnji muškarac iz Nanninga u Kini osuđen je za krađu u vrijednosti od preko 21.000 eura, ukravši novac od svoje bivše djevojke dok je ona još spavala.

Prema izvještaju dnevnih novina “Nanning Evening News”, Kinez je posjetio svoju bivšu djevojku prošlog decembra. Prethodno joj je rekao da želi da vrati novac koji je pozajmio dok su njih dvoje još bili par. Žena je u tom trenutku bila bolesna, a njen bivši dečko joj je kuhao hranu i spremao lijek za prehladu.

Uspavao je lijekovima?

Nakon što je otišla u krevet i zaspala, u policijskom izvještaju se navodi da je stavio njen prst na senzor otiska njenog mobilnog telefona da ga otključa. Zatim je otvorio aplikaciju za plaćanje “Alipay” i podigao jedan od njenih očnih kapaka, što je bilo dovoljno da se aktivira prepoznavanje lica programa. Zatim je prebacio novac sa njenog bankovnog računa na svoj.

Ukradeni novac koristio je za svakodnevne troškove i izmirenje kockarskih dugova. ali je na kraju uhapšen. Proglašen je krivim i osuđen na tri godine i sedam mjeseci zatvora.

Vezane vijesti

Kopajući kukuruz pronašao je u zemlji blago vrijedno milione dolara

Jedan je čovjek počeo kopati svoj kukuruz, te je otkrio pravo blago, vrijedno milione dolara. Naime, u zemlji…

“Bondo”: U najizolovanijem plemenu u Indiji muškarci su pijani 24 sata dnevno

Na teritoriji Indije postoji mnogo autohtonih plemena. Najizolovanije od njih je “Bondo”. Do danas je pleme sačuvalo svoj…

Čudna fotografija mosta u Australiji postala je viralna: Slika je užasnula hiljade ljudi

Čudna fotografija mosta Gateway u Brisbaneu u Australiji postala je viralna na društvenim mrežama, a hiljade ljudi izrazilo…
Total
0
Share