Pijani “Boris Johnson” divljao ulicama holandskog Groningena

Lažna vozačka dozvola iz Ukrajine @Instagram

Trebao je to biti sasvim običan “radni dan” za policajce iz Groningena, na sjeveru Holandije, nakon što su bili pozvani na uviđaj saobraćajne nesreće na lokalnom mostu.

Nakon što je jedan od vozača udario automobilom u metalni stub mosta, po dolasku na lice mjesta policajci su uočili miris alkohola u dahu vozača, ali je on odbio uraditi alkotest.

Rok važenja – decembar 3.000 godine

Tražeći identifikacione dokumente, muškarac je policajcima dao vozačku dozvolu izdatu na ime bivšeg britanskog premijera Borisa Johnsona. Na njoj se nalazila zastava Ukrajine, fotografija političara, pa čak i njegov datum rođenja. Dokument je “izdat” 2019. godine sa “rokom važenja do decembra 3.000 godine”.

Kako se ispostavilo, 35-godišnji stanovnik obližnjeg grada Zuidhorna koristio je lažnu vozačku dozvolu.

Boris nije bio u Holandiji

“Na nesreću ovog čovjeka, nismo nasjeli na ovaj lažnjak. Koliko ja znam, pravi gospodin Boris Johnson nije bio u Holandiji u to vrijeme“, kazao je glasnogovornik lokalne policije.

Vozač je uhapšen i priveden u policijsku stanicu. Tamo je testiran na prisustvo alkohola u organizmu, te se ispostavilo da je bio pijan.

Pojedini holandski novinari navode da se slične lažne vozačke dozvole, sa poznatim ličnostima zapada, prodaju u suvenirnicama širom Ukrajine.

Vezane vijesti

Razvedena žena dobila 400.000 KM za kućne poslove tokom braka

U španskoj pokrajini Malaga, sud je razvedenoj ženi dodijelio 204.600 eura (cca. 396.000 KM) na ime naknade za…

Zatrpao rupu na cesti, mora platiti kaznu od 882 eura

72-godišnji Claudio Trenta iz gradića Barlassina u blizini grada Monce na sjeveru Italije detaljno je opisao za dnevni…

Aktivan najveći podmorski vulkan u Evropi

Megaerupcija podmorskog vulkana Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apa u Pacifiku iznenadila je naučnike. Očito je da “više znamo o tamnoj strani Mjeseca,…
Total
0
Share