Pijani Irac upao u zgradu rumunskog parlamenta, mislio da je njegov hotel

Ispijanje alkohola @unsplash.com

Irski turista izazvao je probleme službama sigurnosti Rumunije kada je uhapšen zbog upada u parlament u Bukureštu, nakon što ga je navodno pobrkao sa hotelom u kojem je ranije odsjeo.

Nakon ovog incidenta i očito velikog propustva nadležnih agencija, u toku je velika sigurnosna inspekcija rumunskog parlamenta.

“Ujutro 27.12.2021. godine, oko 04.00 sata ujutro, žandarmi koji su čuvali zgradu Parlamenta prijavili su 17. policijskoj upravi da je pijani muškarac u zgradi. Prvim pregledima je utvrđeno da je ušao u dvorište penjući se uz ogradu.

Do tri godine zatvora

“Tada je razbio prozor i ušao u zgradu“, navode rumunski mediji.

Policija je saopštila da ništa u zgradi Parlamenta Rumunije u Bukureštu nije oštećeno osim razbijenog prozora. Protiv muškarca iz Irske je, međutim, podnesena krivična prijava, a prijeti mu kazna do 3 godine zatvora.

Vezane vijesti

Litvanci za tri dana prikupili 5 miliona dolara za kupovinu “Bayraktara” ukrajinskoj vojsci

U Litvaniji je upravo završena kampanja prikupljanja sredstava za kupovinu bespilotne letjelice “Bayraktar” za ukrajinsku vojsku, a cjelokupan…

Koju osobinu treba imati žena kako bi svi muškarci poludjeli za njom

Od ove osobine zavise mnogi ljudski faktori, kao što su uspjeh u karijeri, sretan brak i kvalitet života…

NASA: Na Marsu pronađen krater od nedavnog udara

“HiRISE” kamera visoke rezolucije, postavljena na NASA-in “Mars Reconnaissance Orbiter”, snimila je relativno nedavno mjesto udara asteroida ili…
Total
1
Share