Pobjegli iz zatvora nakon što su četkicom za zube iskopali tunel

Zatvorske prostorije @unsplash.com

Dvojica zatvorenika iz američke savezne države Virdžinije pobjegla su iz zatvora nakon što su prokopali tunel modifikovanom četkicom za zube. Međutim, na slobodi su uživali samo devet sati nakon što su ih lokalni stanovnici “prepoznali” u poznatom gradskom restoranu i obavijestili policiju.

Zatvorenici imena Garza i Nemo bili su u zatvoru u Newportu od prošle godine pod optužbom za prekršaj. Iskoristili su neke “strukturalne nedostatke” u zgradi i počeli su tajno kopati tunel koristeći modifikovanu četkicu za zube.

Zatvor “sa greškom”

Njih dvojica “udisali su zrak slobode” samo devet sati, nakon što su uhapšeni na poznatom mjestu za palačinke, objavila je lokalna šerifova kancelarija.

“Zahvalan sam građanima koji su vidjeli Garzu i Nema i obavijestili vlasti“, kazao je lokalni policijski šerif Gabe Morgan.

Nadležni nisu otkrili detalje o trajanju iskopavanja tunela, kao ni vrstu “strukturalnih nedostataka” zatvorske zgrade. Međutim, tim inženjera specijalizovanih za urbanizam već je počeo “rješavati problem“, saopšteno je iz šerifovog ureda.

Vezane vijesti

Osveta za ubijeno mladunče: Majmuni ubili čak 250 pasa

U jednom selu u Indiji izbio je rat između majmuna i pasa. Majmuni, koji su prije mjesec dana…

Deset hiljada Litvanaca ispratilo “Bayraktar” u Ukrajinu

Oko 10.000 ljudi okupilo se danas u zračnoj bazi u litvanskom gradu Šiauliai kako bi vidjeli bespilotnu letjelicu…

Potpuno sam se dovezao autom na polaganje vozačkog ispita!

Jedan je neimenovani muškarac na teži način otkrio da je ipak bolje dobiti vozačku dozvolu, prije nego što…
Total
0
Share