Policajci umjesto kriminalaca hvatali “Pokemone”

Snorlax Pokemon @Twitter

Dvojica policajaca iz Policijske uprave Los Angelesa dobili su otkaz na poslu jer su igrali igricu “Pokemon Go”, umjesto da se odazovu pozivu svojih kolega na radni zadatak.

Kalifornijski sud donio je konačnu odluku prije nekoliko dana i tako odbacio prigovor na otkaz, izrečen još davne 2017. godine.

Kako je pokazao snimak sigurnosne kamere u automobilu, dvojica policajaca su ignorisala radio poruku u kojoj je zatraženo njihovo pojačanje, te su umjesto toga “odlučili uhvatiti Snorlaxa, Pokemona poznatog po tome što jede cijeli dan, spava i ništa ne radi“.

Dugogodišnji policajci u službi

Nakon što su uhvatili Snorlaxa, dvojica policajca su se odvezla do mjesta gdje su sumnjali da se nalazi još jedan Pokemon. Prema onom što je zabilježila sigurnosna kamera, “policajci su se, koristeći svoje mobilne telefone, ‘potukli’ sa stvorenjem nalik na kokoš”, te su ga uspjeli “savladati”. Nakon uspješno obavljene “Pokemon misije“, odlučili su se vratiti na područje gdje su ranije bili raspoređeni.

Uprkos mnoštvu prigovora i suprotnih tvrdnji, u odnosu na ono što je bilo jasno vidljivo na snimku sigurnosne kamere, te pored dugogodišnje službe u policiji, dobili su otkaz.

Vezane vijesti

Lopov ukrao automobil sa djetetom na zadnjem sjedištu

Dok su u srijedu navečer parkirali automobil ispred kuće svojih rođaka u selu Quarrington Hill na sjeveroistoku Engleske,…

Epidemija virusa korona “očistila vazduh” i spasila stotine života

Naučnici sa “Londonske škole higijene i tropske medicine” ispitali su koliko je manje ljudi umrlo od zagađenja vazduha…

Zemljotres srušio kamen na poznatu plažu na ostrvu Zakintos

Na svjetski poznatoj plaži Navagio, koja se nalazi na grčkom ostrvu Zakintos, nakon današnjeg zemljotresa srušila se stijena,…
Total
1
Share