Političarka stara 26 godina tvrdi da ima 21 godinu profesionalnog iskustva!?

26. godišnja manekenka sa 21 godinu radnog iskustva @Twitter

Početkom juna 2024. godine trebalo bi da bude odlučeno ko će ući u Evropski parlament. Među kandidatima koji se trenutno biraju nalaze se i osobe iz njemačke desničarske populističke stranke AfD (Alternativa za Njemačku).

Kako navode njemački mediji, u petak navečer lista AfD-a za evropske izbore 2024. godine dopunjena je sa još pet kandidata.

Začuđena lica

Jedna od onih koja je željela osigurati mjesto na listi bila je i Marie-Thérèse Kaiser, djevojka stara 26 godina i čiji je nastup izazvao začuđena lica političkih istomišljenika.

Naime, tokom svog predstavljanja članocima stranačkog odbora Kaiser je izjavila da ima 21 godinu profesionalnog iskustva van politike!

Video: Twitter

Manekenka od četvrte godine

Nakon što je Hannes Ernst, iz pokrajinskog odbora AfD-a Baden-Württemberga upitao da pojasni svoje radno iskustvo, s obzirom da “prema Wikipediji on ima samo 26 godina”, Kaiser se nije dala zbuniti.

“To je tačno. Počela sam se bavi manekenstvom sa četiri godine, a model sam 21 godinu“, samouvjereno je kazala Marie-Thérèse Kaiser, izazvavši u sali u isto vrijeme i smijeh i aplauz.

Međutim, to joj na kraju nije pomoglo da bude na listi AfD-a za evropske izbore, te sa samo 80 glasova nije uspjela ući u drugi krug.

Vezane vijesti

Ruski oligarh želi platiti Ukrajini milijardu dolara za ukidanje sankcija

Ruski biznismen Mihail Friedman spreman je prebaciti milijardu dolara iz svog ličnog bogatstva ukrajinskoj filijali “Alfa banke”, čiji…

Klimatske promjene povećavaju nasilje nad ženama

Kim van Daalen je studentkinja doktorskih studija na Univerzitetu Kembridž. Ima širok istraživački interes koji se uglavnom odnosi…

Kada je mobilni telefon važniji od vlastitog vjenčanja

Kada je u pitanju dan vjenčanja, većina ljudi razmišlja samo o radosti da provedu ostatak života sa svojom…
Total
0
Share