“Ponosna sam što sam bradata žena”

Erin Honeycutt, bradata žena @YouTube

Ova 38-godišnjakinja morala je da prebrodi brojne udarce sudbine u svom životu. Na kraju joj je pomogao njen pozitivan stav, te je danas ponosna na svoju bradu.

Erin Honeycutt iz Michigana (SAD) ima najdužu žensku bradu na svijetu, a razlog ovakvoj pojavi je njena urođena hormonska neravnoteža.

Govoreći u videu iz Ginisove knjige rekorda, Erin je kazala da pati od hormonskog poremećaja koji se zove sindrom policističnih jajnika – njeno tijelo proizvodi previše muških hormona (androgena). Kao rezultat svega, dlake joj rastu na licu još od 13. godine, dok ostali simptomi uključuju gojaznost i neredovne ili nikakve menstruacije.

Video: YouTube

Težak život

Tada sam se sigurno brijala tri puta dnevno da mi niko ne bi vidio bradu. Probala sam vosak ili kremu za uklanjanje dlačica, ali ništa mi nije pomoglo”, kazala je 38-godišnjakinja, dodajući da joj to nije bio jedini izazov u životu sa kojim se morala suočiti.

Godine 2018. noga joj se upalila kao posljedica povrede stopala, a bakterije su se brzo proširile tijelom i dobila je sepsu. Doktori su joj na kraju amputirali cijelu potkoljenicu. Kasnije je zbog visokog krvnog pritiska doživjela moždani udar u oku, tako da danas samo u ograničenoj mjeri vidi na jedno od svoja dva oka.

Pandemija korone joj je dobro došla, bradu je bilo lahko sakriti iza maske dok nije stekla samopouzdanje da je pokaže javnosti. Danas je njena brada duga 30 centimetara i ponosno je pokazuje javnosti, pogotovo jer je zbog nje ušla i u Ginisovu knjigu rekorda.

Vezane vijesti

Rusi od mobilizacije bježe na skuterima

Muškarci koji očajnički žele da pobjegnu od mobilizacije koju je Kremlj najavio, pribjegavaju skuterima da pređu u Gruziju,…

Pijani rakun zaspao na stolu u bašti

U američkom gradu Waverly, jedan je bračni par otkrio pijanog rakuna na svom balkonu. Vlasnici navode da je…

Pozvala bivšu svekrvu i njenu rodbinu na ručak i poslužila im otrovne gljive

Žena je pozvala ukupno četiri osobe na ručak, među kojima i svoju bivšu svekrvu, te ih je poslužila…
Total
0
Share