Porodična fotografija pronađena 270 kilometara od kuće koju je pogodio tornado

“Putovanje” jedne fotografija @Twitter

Porodična fotografija, koja je odnesena kada je u noći na petak 10. decembra kuću pogodio jedan od tornada koji su zahvatili SAD, spašena je nakon što je prešla više od 270 kilometara, nošena vjetrom i uraganima.

Napuštajući svoj dom u New Albanyiju, Indiana, u subotu, 11. decembra ujutro, Katie Posten primjetila je mali komad papira na vjetrobranskom staklu svog automobila. Kada ga je pogledala, primjetila je da se radi o crno-bijeloj fotografiji na kojoj se nalazi žena sa dječakom u naručju, na čijoj je “drugoj strani” ispisana posveta “Gerti Swatchel + J. D. Swatzel, 1942“.

Nevjerovatno “putovanje”

Shvativši koju “moć” imaju društvene mreže, Katie je odlučila da objavi fotografiju na svom Twitter i Facebook profilu, poželjevši da na taj način pronađe vlasnika fotografije.

Na kraju je i uspjela, jer ju je ubrzo kontaktirala porodica iz Dawson Springsa, grada u Kentuckyiju koji je djelimično uništen tornadima.

Jedan od članova porodice Swatch prepoznao je fotografiju i lica na njoj.

“Prepoznao” baku i oca

“Vau. Zamisli koliko je daleko stigla. Ovo je fotografija moje bake i mog oca“, rekao je Cole Swatzel u objavi na svom Facebook profilu.

Gledajući “po pravoj liniji”, Dawson Springs se nalazi na oko 167 milja (270 kilometara) od New Albanyja, odnosno nalaze se u različitim američkim saveznim državama.

Katie Posten se nada da će ubrzo ostvariti svoj cilj, da vrati fotografiju porodici Swatch.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Ruski oligarsi spašavaju svoje jahte prebacivajući ih u Crnu Goru

Kao odgovor na invaziju na Ukrajinu, zapadne zemlje uvele su teške sankcije protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina i…

Učiteljica zalijepila zaštitnu masku na lice učenika

U jednoj osnovnoj školi u Pensilvaniji (SAD), učiteljica je zalijepila zaštitnu medicinsku masku na lice učenika. Zabrinuti roditelji…

Žedna vjeverica zatražila od ljudi da se napije vode iz boce

Dirljiv video čovjeka koji pomaže žednoj vjeverici da pije vodu iz boce veoma brzo postao je viralan na…
Total
1
Share