Porodična fotografija pronađena 270 kilometara od kuće koju je pogodio tornado

“Putovanje” jedne fotografija @Twitter

Porodična fotografija, koja je odnesena kada je u noći na petak 10. decembra kuću pogodio jedan od tornada koji su zahvatili SAD, spašena je nakon što je prešla više od 270 kilometara, nošena vjetrom i uraganima.

Napuštajući svoj dom u New Albanyiju, Indiana, u subotu, 11. decembra ujutro, Katie Posten primjetila je mali komad papira na vjetrobranskom staklu svog automobila. Kada ga je pogledala, primjetila je da se radi o crno-bijeloj fotografiji na kojoj se nalazi žena sa dječakom u naručju, na čijoj je “drugoj strani” ispisana posveta “Gerti Swatchel + J. D. Swatzel, 1942“.

Nevjerovatno “putovanje”

Shvativši koju “moć” imaju društvene mreže, Katie je odlučila da objavi fotografiju na svom Twitter i Facebook profilu, poželjevši da na taj način pronađe vlasnika fotografije.

Na kraju je i uspjela, jer ju je ubrzo kontaktirala porodica iz Dawson Springsa, grada u Kentuckyiju koji je djelimično uništen tornadima.

Jedan od članova porodice Swatch prepoznao je fotografiju i lica na njoj.

“Prepoznao” baku i oca

“Vau. Zamisli koliko je daleko stigla. Ovo je fotografija moje bake i mog oca“, rekao je Cole Swatzel u objavi na svom Facebook profilu.

Gledajući “po pravoj liniji”, Dawson Springs se nalazi na oko 167 milja (270 kilometara) od New Albanyja, odnosno nalaze se u različitim američkim saveznim državama.

Katie Posten se nada da će ubrzo ostvariti svoj cilj, da vrati fotografiju porodici Swatch.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Indijac utovarao prtljagu u avion i zaspao, probudio se u Abu Dhabiju

Radnik na utovaru prtljage zaspao je u teretnom dijelu aviona u Indiji nakon što je završio svoj posao.…

Šta to Kinezi eksperimentišu: Oblak svjetluca u duginim bojama

Rijetka i fascinantna vremenska pojava uočena je u nedjelju u provinciji Hainan u južnoj Kini. Jedan od svjedoka…

Sibirski šamani “oslobađaju” Ukrajince od nacizma

U regiji Kuzbass, u ruskom Sibiru, šamani provode rituale u znak podrške takozvanoj “specijalnoj vojnoj operaciji”, napisao je…
Total
1
Share