Porodila se u vožnji, automobil bio na “autopilotu”

Automobil na “autopilotu” @YouTube

Za ženu iz Philadelphije (SAD) se vjeruje da je postala prva osoba na svijetu koja se porodila u električnom automobilu koji je bio na “autopilotu”.

Kako piše “Inquirer“, porođaj se dogodio u septembru, kada su 33-godišnja Yiran Sherry i njen suprug Keating (34) vodili svog trogodišnjeg sina u vrtić.

Kada joj je pukao “vodenjak”, 33-godišnjakinja je bila u ogromnoj saobraćajnoj gužvi, te je bračni par shvatio da nemaju vremena stići u bolničko porodilište.

Yiranin suprug je uspio nazvati bolnicu, te je automobil stavio na “autopilota”, iako kaže da je i dalje jednom rukom bio “u blizini” volana, dojk je drugom držao suprugu.

Teška odluka

“Stiskao mi je ruku do te mjere da sam mislila da će je polomiti”, kazala je Yiran Sherry za “Inquirer“.

Kako se gužva nije smanjivala, odlučili su da će porod uraditi u automobilu, shvativši da ipak neće na vrijeme stići u bolnicu.

Nekoliko trenutaka prije nego što su stigli u bolnicu, beba je rođena, tako da su medicinske sestre prerezale pupčanu vrpcu dok je Yiran još uvijek bila na suvozačevom mjestu.

“Tesla beba”

Medicinske sestre u bolnici su, u međuvremenu, novorođenčetu dale ime “Tesla beba”.

“Zahvaljujemo se genijalnim Teslinim inženjerima na savršenom dizajnu autopilota“, kazao je ponosni otac.

Foto: Twitter

Vezane vijesti

“Providni dijelovi” objasnili šta se dešava u mašini za pranje sudova

Korisnici TikToka oduševljeni su video snimkom koji pokazuje kako zapravo funkcioniše mašina za pranje sudova. Video koji prikazuje…

Slijepi pas ima mačku za vodiča

Prije tri godine, Robin Wagner iz New Yorka usvojio je Blazea, križanaca crnog ovčara, ali se ubrzo suočio…

Nevjerovatan video: Hirurzi vojniku uklonili metak iz srca koje neprestano kuca

Metak iz srca ukrajinskog vojnika, koje je još uvijek kucalo tokom nevjerovatne operacije spašavanja života, izvađen je uspješnim…
Total
1
Share