Pozvala bivšu svekrvu i njenu rodbinu na ručak i poslužila im otrovne gljive

Gljive za ručak @freepik.com

Žena je pozvala ukupno četiri osobe na ručak, među kojima i svoju bivšu svekrvu, te ih je poslužila izuzetno otrovnim gljivama. Troje gostiju je umrlo, a mještani australijskog grada u kojem se čin dogodio su u stanju šoka, piše “CNN”.

Erin Patterson je pozvala bivšu svekrvu, sestru bivše svekrve i njenog muža na ručak. Sve se dogodilo u gradu Leongata, u južnoj australijskoj državi Viktoriji, 29. jula, saopštila je lokalna policija.

Domaćica “preživjela”

Nekoliko dana nakon tog obroka, Gail Patterson i njena sestra Heather Wilkinsonde umrle su u bolnici. Dan kasnije, Gailin muž, Don, je umro. Četvrti gost, suprug Heather Wilkinson Ian, koji je svećenik, nalazi se u bolnici u teškom stanju.

Njihova smrt šokirala je gradić, a posljednjih dana župljani u obližnjoj baptističkoj crkvi Korumburra okupili su se kako bi se pomolili za oporavak svećenika kome je navodno potrebna transplantacija jetre.

“Kapa smrti”

Erin Patterson je negirala da je počinila zločin, navodeći da ne može vjerovati da se ovako nešto dogodilo.

Na brifingu za novinare mrtvozornik Dean Thomas rekao je da je Patterson bila osumnjičena jer je ona pripremila obrok i jedina koja se nije razboljela. Rekao je da se Erin razvela od svog muža, ali je njihov odnos i dalje bio “prijateljski”. Na ručku je bilo i dvoje djece bivšeg para, ali nisu jeli gljive, navodi “CNN“.

“Simptomi trovanja Pattersonovih gostiju slični su onima uzrokovanim trovanjem gljivama poznatim kao ‘kapa smrti’“, dodao je Thomas, iako toksikološki izvještaji tek treba da pokažu šta su tačno konzumirali.

Vezane vijesti

Poslanik spava u šatoru kada dolazi na zasjedanje parlamenta

Parlamentarac Johannes Fechner ima 50 godina, po zanimanju je pravnik i živi u Emmendingenu, u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg.…

Užasna smrt: Muškarca u zatvoru “živog pojele” stjenice

Muškarac je umro u zatvorskoj ćeliji u Atlanti nakon što su ga “živog pojele insekti i stjenice”, tvrdi…

Trenutak kada je tornado prevrnuo automobil “kao da je obična limenka”

Zastrašujući trenutak kada je automobil uhvatio i prevrnuo vrtlog tornada snimljen je tokom vikenda na autoputu u SAD.…
Total
0
Share