Pravio buku popravljajući stan u zgradi, komšija mu postavio bombu u lift

Upotreba bušilice @pixabay.com

Nevjerovatna priča stiže nam iz Rusije, u kojoj je jedan komšija pokušao ubiti drugoga zbog konstantnog izvora buke iz njegovog stana uzrokovanog renoviranjem.

Policija u ruskom Irkutsku pokrenula je krivični postupak zbog eksplozije lifta jedne od gradskih višespratnica, a koja se dogodila 30. novembra.

Muškarac star 30 godina, koji je u tom trenutku bio u liftu, zadobio je teške povrede, te je hospitalizovan u lokalnoj bolnici.

Dugogodišnje neprijateljstvo

Prema navodima istražitelja, uzrok eksplozije je aktivirano pirotehničko sredstvo domaće izrade koje je postavio 50-godišnji stanar zgrade, a namjera mu je bila da usmrti dugu osobu, stanara iste zgrade.

Pojedini ruski mediji navode da je dvojicu komšija vezalo dugogodišnje neprijateljstvo, pogoršano činjenicom da je žrtva neposredno prije incidenta počela popravke u stanu proizvodeći glasnu buku.

Iznerviran glasnim zvukovima iz komšijinog stana, njegov sustanar ga je odlučio ubiti na način da je ugradio IED (signal detekcije) u kabinu lifta, sačekao da komšija uđe i aktivirao eksplozivni uređaj.

Zatvorska kazna

Nekoliko sati kasnije, osumnjičeni je priveden, a tokom pretresa su pronađeni dijelovi za izradu bombe, kao i daljinski upravljač.

Oosumnjičenom prijeti “kazna za pripremu krivičnog djela“, kao i “kazna za ubistvo u pokušaju, izvršeno na opšteopasan način“.

Vezane vijesti

Pobogu, zašto ovaj majmun oštri nož?

Životinje su omiljena tema na društvenim mrežama, pa se često zna desiti da upravo “njihovi” video sadržaju postanu…

Strah od mobilizacije: Rusi guglaju “kako pobjeći iz Rusije” i “kako se riješiti vojske”

Očekujući obraćanje Vladimira Putina naciji, zakazano za utorak uveče u 20 sati, ali odgođeno za srijedu, Rusi po…

Trenutak kada su Kinezi u mrtvačnici otkrili živog čovjeka

Muškarac iz staračkog doma u kineskom Šangaju proglašen je mrtvim, te je ubrzo stavljen u vreću i otpremljen…
Total
8
Share