Pravio buku popravljajući stan u zgradi, komšija mu postavio bombu u lift

Upotreba bušilice @pixabay.com

Nevjerovatna priča stiže nam iz Rusije, u kojoj je jedan komšija pokušao ubiti drugoga zbog konstantnog izvora buke iz njegovog stana uzrokovanog renoviranjem.

Policija u ruskom Irkutsku pokrenula je krivični postupak zbog eksplozije lifta jedne od gradskih višespratnica, a koja se dogodila 30. novembra.

Muškarac star 30 godina, koji je u tom trenutku bio u liftu, zadobio je teške povrede, te je hospitalizovan u lokalnoj bolnici.

Dugogodišnje neprijateljstvo

Prema navodima istražitelja, uzrok eksplozije je aktivirano pirotehničko sredstvo domaće izrade koje je postavio 50-godišnji stanar zgrade, a namjera mu je bila da usmrti dugu osobu, stanara iste zgrade.

Pojedini ruski mediji navode da je dvojicu komšija vezalo dugogodišnje neprijateljstvo, pogoršano činjenicom da je žrtva neposredno prije incidenta počela popravke u stanu proizvodeći glasnu buku.

Iznerviran glasnim zvukovima iz komšijinog stana, njegov sustanar ga je odlučio ubiti na način da je ugradio IED (signal detekcije) u kabinu lifta, sačekao da komšija uđe i aktivirao eksplozivni uređaj.

Zatvorska kazna

Nekoliko sati kasnije, osumnjičeni je priveden, a tokom pretresa su pronađeni dijelovi za izradu bombe, kao i daljinski upravljač.

Oosumnjičenom prijeti “kazna za pripremu krivičnog djela“, kao i “kazna za ubistvo u pokušaju, izvršeno na opšteopasan način“.

Vezane vijesti

U planini pronašao i vratio kutiju s blagom: Za nagradu dobio pola dragulja!

Neimenovani alpinista koji je “nabasao” na kutiju sa smaragdima, rubinima i safirima, decenijama zakopanu u snijegu Mount Blanca,…

Žena živjela 20 godina sa makazama u stomaku

Jedna žena iz Bangladeša živjela je sa stalnim bolovima u trbuhu 20 godina, dok doktori nisu konačno otkrili…

Iz stomaka psa izvađeno osam komada ženskog donjeg veša

Jedna je zabrinuta vlasnica odmah odvela svog kućnog ljubimca kod veterinara kada je shvatila da njen pas, “bul…
Total
8
Share