Pravio buku popravljajući stan u zgradi, komšija mu postavio bombu u lift

Upotreba bušilice @pixabay.com

Nevjerovatna priča stiže nam iz Rusije, u kojoj je jedan komšija pokušao ubiti drugoga zbog konstantnog izvora buke iz njegovog stana uzrokovanog renoviranjem.

Policija u ruskom Irkutsku pokrenula je krivični postupak zbog eksplozije lifta jedne od gradskih višespratnica, a koja se dogodila 30. novembra.

Muškarac star 30 godina, koji je u tom trenutku bio u liftu, zadobio je teške povrede, te je hospitalizovan u lokalnoj bolnici.

Dugogodišnje neprijateljstvo

Prema navodima istražitelja, uzrok eksplozije je aktivirano pirotehničko sredstvo domaće izrade koje je postavio 50-godišnji stanar zgrade, a namjera mu je bila da usmrti dugu osobu, stanara iste zgrade.

Pojedini ruski mediji navode da je dvojicu komšija vezalo dugogodišnje neprijateljstvo, pogoršano činjenicom da je žrtva neposredno prije incidenta počela popravke u stanu proizvodeći glasnu buku.

Iznerviran glasnim zvukovima iz komšijinog stana, njegov sustanar ga je odlučio ubiti na način da je ugradio IED (signal detekcije) u kabinu lifta, sačekao da komšija uđe i aktivirao eksplozivni uređaj.

Zatvorska kazna

Nekoliko sati kasnije, osumnjičeni je priveden, a tokom pretresa su pronađeni dijelovi za izradu bombe, kao i daljinski upravljač.

Oosumnjičenom prijeti “kazna za pripremu krivičnog djela“, kao i “kazna za ubistvo u pokušaju, izvršeno na opšteopasan način“.

Vezane vijesti

Ukrajinci opremili kabriolet “BMW” sa mitraljezom

Koliko neki Ukrajinci žele na bilo koji način doprinjeti borbi protiv ruskih invazionih snaga, možda najbolje prikazuje video…

Strah od zaraze: Zaraženo dijete prevezla u gepeku do bolnice

Žena iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uhapšena je nakon što je svoje dijete zaraženo sa Covid-19 u gepeku…

Časna sestra prokockala stotine hiljada dolara

Prije više od 60 godina zaklela se na siromaštvo, ali to nije spriječilo časnu sestru da se prepusti…
Total
0
Share