Prije ulaska u avion svi su bili negativni, čak 125 ih je bilo zaraženo nakon slijetanja

Putnici u avionu @pixabay.com

Putnici na letu iz Italije iz prve ruke su otkrili koliko virus korona može zarazan. Naime, više od dvije trećine svih putnika bilo je pozitivno nakon slijetanja u Indiju.

Bizarna stvar u vezi sa cijelom situacijom je bila ta da su čak i prije polaska, svi putnici pokazali negativne testove na virus korona, što je preduslov za ulazak u Indiju.

Zaraženi prije ili tokom leta?

Nakon slijetanja, svih 160 odraslih osoba od ukupno 179 putnika zamoljeno je da se po drugi put testiraju, javljaju indijski mediji. Za njih 125, odnosno više od dvije trećine, odmah je izdato rješenje za odlazak karantin zbog pozitivnog testa na Covid-19.

Nakon smrtonosnog talasa virusa korona u 2021. godini, broj infekcija u Indiji je mjesecima bio na relativno niskom nivou. Međutim, brojevi ponovo rastu, a vlasti su u četvrtak prijavile više od 117.000 novih infekcija, za razliku do dana ranije kada ih je bilo oko 90.000.

Vezane vijesti

Iz parka ukraden 18 metara dugačak most

Lokalna policija u Akronu, američkoj saveznoj državi Ohio, prijavila je krađu 18-metarskog mosta, koji je obnovljen 2003. godine,…

Vlasti u Sibiru dijele ovce porodicama mobilisanih vojnika

U sibirskom regionu Tuva, porodice ruskih rezervista koji su mobilisani da učestvuju u ratu u Ukrajini dobiće po…

Vozač “Tesle” na “autopilotu” gledao film, zabio se u policijski automobil

Dvojica policajaca uspjela su u posljednjem trenutku izbjeći najgore, nakon što se prema policijskom izvještaju, vozač “Tesle”, koji…
Total
1
Share