Prije ulaska u avion svi su bili negativni, čak 125 ih je bilo zaraženo nakon slijetanja

Putnici u avionu @pixabay.com

Putnici na letu iz Italije iz prve ruke su otkrili koliko virus korona može zarazan. Naime, više od dvije trećine svih putnika bilo je pozitivno nakon slijetanja u Indiju.

Bizarna stvar u vezi sa cijelom situacijom je bila ta da su čak i prije polaska, svi putnici pokazali negativne testove na virus korona, što je preduslov za ulazak u Indiju.

Zaraženi prije ili tokom leta?

Nakon slijetanja, svih 160 odraslih osoba od ukupno 179 putnika zamoljeno je da se po drugi put testiraju, javljaju indijski mediji. Za njih 125, odnosno više od dvije trećine, odmah je izdato rješenje za odlazak karantin zbog pozitivnog testa na Covid-19.

Nakon smrtonosnog talasa virusa korona u 2021. godini, broj infekcija u Indiji je mjesecima bio na relativno niskom nivou. Međutim, brojevi ponovo rastu, a vlasti su u četvrtak prijavile više od 117.000 novih infekcija, za razliku do dana ranije kada ih je bilo oko 90.000.

Vezane vijesti

Ukrala identitet vlastite kćerke kako bi upisala fakultet

Lauren Oglesby, koja živi u Missouriju (SAD), ukrala je identitet svoje vlastite kćerke, 22-godišnje Lauren Ashley Hayes. Oglesby…

Četvorogodišnjak spasio majku dan nakon što je naučio koristiti telefon

Četvorogodišnji dječak spasio je svoju majku tako što je pozvao hitnu pomoć, samo dan nakon što ga je…

Čovjek plaća 1.100 maraka kirije za stan od 5 kvadrata

Ovaj jednosobni stan nije za klaustrofobične osobe, odnosno za one koji imaju problema sa skučenim prostorom. I ništa…
Total
1
Share