Radi 70 godina u istoj kompaniji, nikada nije uzeo bolovanje

70 godina bez “bolovanja” @Twitter

Najposvećeniji radnik na svijetu radi već skoro 70 godina u istoj kompaniji, i to bez ijednog dana bolovanja.

Britanac Brian Chorley počeo je raditi u fabrici cipela “Clarks” u mjestu Somerset 1953. godine kada je imao samo 15 godina. Nakon skoro 40 godina njegov radni prostor je preuređen u trgovački centar, a on se prekvalifikovao za rad u službi za korisnike.

Bili smo siromašni

Njegova porodica je bila siromašna i otac ga je ohrabrivao da traži posao.

“Otac mi je rekao – ‘sine, imaš 15 godina i pored toga što je školski raspust, moraš tražiti posao‘, jer bili smo siromašni”, ispričao je Brian za britanske medije.

Uvijek se radujem poslu

Brian, koji sada ima 83 godine, još uvijek ne planira da se povuče u penziju, navodeći da je (čuveni televizijski voditelj) David Attenborough (95) njegov uzor po dužini radnog vijeka.

“Izgubio sam suprugu prije osam godina, tako da kod kuće nemam nikoga. Želim da budem vani, želim da vidim ljude i jednostavno volim da radim. Ne želim da sjedim u fotelji cio dan, dosadno je. Uvijek se radujem poslu“, dodao je.

Vezane vijesti

Iznajmljuje šator na “Airbnb”-u za 69 eura po noći

Jedan je čovjek, na svjetski poznatoj “online platformi” za iznajmljivanje smještaja, odlučio iznajmljivati šator za cijenu od 69…

Majka naručila ubistvo kćerke jer je željela naslijediti njen stan

Prema navodima policijskih istražitelja, jedna je penzionerka o svojim namjerama ubistva vlastite kćerke razgovarala sa bliskim prijateljem koji…

Časna sestra prokockala stotine hiljada dolara

Prije više od 60 godina zaklela se na siromaštvo, ali to nije spriječilo časnu sestru da se prepusti…
Total
0
Share