Studenti dobili slobodnu sedmicu kako bi pronašli ljubav

Studenti @unsplash.com

Devet univerziteta u Kini imaće sedmicu dana odmora u aprilu kako bi studenti mogli da krenu u potragu za ljubavlju, usred sve veće zabrinutosti zemlje zbog pada nataliteta, prenosi “Insider”.

Studenti na posebnim “praznicima” zamoljeni su da vode dnevnike putovanja, snimaju svoja putovanja i pišu izvještaje o svemu što se dešava na odmoru.

Ideja o proljetnom raspustu nastala je kada su natalitet i stopa brakova u Kini naglo pali. Od 1. do 7. aprila studenti će ići na raspust da se “zabavljaju”. Pozvani su da izađu van kampusa, dođu u kontakt sa prirodom i “osjete ljepotu proljeća u srcu”.

Romantična sedmica

Fakulteti navodno daju studentima i fakultetima sedmicu odmora svake godine u proljeće, počevši od 2019., ali ovog puta pauza ima posebnu temu – ljubav.

“Odlučili smo da odemo na odmor na četiri ili pet dana, a posljednja dva dana iskoristićemo da se pripremimo za nastavu”, podijelio je svoje planove za “romantičnu sedmicu” student jednog kineskog univerziteta.

Međutim, nakon praznika, univerziteti će vikendom održavati dodatnu nastavu kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme.

Vezane vijesti

Ruski mediji opčinjeni prizorima iznad Ramskog jezera

Nakon što su mnogobrojni bh. mediji početkom mjeseca novembra izvještavali o posljedicama povlačenja vode iz Ramskog jezera, odnosno…

Muškarac sa Novog Zelanda vakcinisan 10 puta u jednom danu!

Zdravstvene vlasti Novog Zelanda otvorile su istragu nakon što se saznalo da je jedan muškarac u samo jednom…

Zarađuje tako što se “udvara” ženama drugih ljudi

Jedan Amerikanac sjetio se genijalnog načina kako da zarađuje novac provjeravajući vjernost drugih žena, navodeći kako ima toliko…
Total
0
Share