Svi žele da se vakcinišu: Kompanija plaća 5.000 eura bonusa

Euro novac @unsplash.com

Specijalnom kampanjom interne promocije, jedna kompanija je stopu vakcinacije povećala do nivoa u kome su skoro svi zaposlenici uskoro bili vakcinisani.

Kako prenose njemački mediji, kompanija “Büromarkt Böttcher AG“, sa sjedištem u Jeni u saveznoj pokrajini Tiringija, isplatila je bonus od 5.000 eura svim svojim zaposlenicima koji su bili vakcinisani.

Kada je kampanja započela u novembru 2021. godine, bilo je vakcinisano oko 60 posto od oko 550 zaposlenih. Završetkom kampanje 14. januara, stopa vakcinisanih zaposelnika porasla je na čak 88 posto, za što je uprava isplatila ukupno 2,5 miliona eura.

Investicija u zdravlje

“Ova stopa je upravo ono što smo željeli postići“, kazao je član odbora kompanije Danilo Frasiak, navodeći da je ova “akcija” bila “investicija u zdravlje zaposlenih“.

I izgleda da se sve isplatilo. Naime, u novembru prošle godine je kompanija trebala nadoknađivati i do deset radnika zaraženih koronom dnevno, dok je u posljednjih šest sedmica nije bilo nijednog slučaja zaraze.

Vezane vijesti

Šta ne treba obući kada letite: “Ovo dokazuje da ne čistite avion”

Jedan je stjuard na svom TikTok profilu objavio niz savjeta za ljude koji lete avionom, a njegov snimak…

Turisti više neće moći da peru kosu i piju kafu?

Na jednom dijelu juga Evrope izgalasan je potpuno novi zakon koji će negativno uticati na uobičajen život turista…

Neobičan snijeg pada u Hollywoodu

Neobična snježna oluja zahvatila je Los Angeles, a snijeg pada oko kultnog holivudskog znaka. Obližnji San Francisco oborio…
Total
0
Share