Turista je morao platiti naknadu za rezanje sendviča na dva dijela

Sendvič @freepik.com

Odmor na svjetski poznatom jezeru Como je vjerovatno sve što turisti žele u italijanskom mjestu Gera Lario. Umjesto toga, dobili su neočekivanu dodatna stavku na svom računu u lokalnom restoranu.

Dvojica muškaraca iz okoline Milana posjetili su restoran “Bar Pace” u gradu na sjevernom dijelu jezera Como. Naručili su sendvič sa povrćem i pomfritom. Prilikom naručivanja, jedan od muškaraca kazao je da želi podijeliti sendvič sa svojim prijateljem.

Nakon što su pojeli sendvič, uslijedilo je iznenađenje. Na računu su dobili i cijenu od 2 eura za uslugu “diviso a metà”, što u prevodu na bosanski jezik znači “podijeljeno u sredini”. Tako su za sendvič od 7,50 eura platili skoro trećinu njegove cijene samo da bi isti bio prepolovljen!

“Sve ima svoju cijenu”

U italijanskim medijima, u kojima tema trenutno vodi široka rasprava, vlasnik restorana brani naknadu navodeći da “dodatni zahtjevi uvijek imaju svoju cijenu”.

“Morali smo da koristimo dva tanjira umesto jednog, što je duplo vrijeme za pranje. Tu su još i dva podmetača. Također, nije to bio samo običan sendvič, već je dolazio i sa pomfritom“, rekla je vlasnica restorana za italijanski list “La Repubblica“.

Koliko je ovaj slučaj daleko otišao svjedoči i činjenica da je platforma za ocjenjivanje “Tripadvisor” blokirala ocjene za ovaj restoran, nakon brojnih ljutitih komentara zbog “prepolovljenog sendviča”.

Cijena od 2 eura za rezanje sendviča na dva dijela @imgur.com
Vezane vijesti

Djevojka odbila bračnu ponudu, on joj zapalio automobil

U okupiranom ukrajinskom gradu Sevastopolju jedan je muškarac zapalio automobil svoje djevojke, jer je ona odbila da postane…

Zmija dugačka 5 metara penje se na kuću i izaziva paniku

Jedna je porodica imala jako čudnog i jezivog posjetioca na svom domu dok su uživali u ručku. Konkretno,…

“Komšije roštiljaju već godinama, ja to više nisam mogu podnijeti”

Zanimljiv sudski slučaj dolazi nam iz Njemačke u kome je 75-godišnji Heinz J. nedavno tužio svoje komšije jer su…
Total
0
Share