Turistička atrakcija: Automobil na ulici parkiran već 47 godina

Već 47 godina na istom mjestu @Google Maps

Napušteni automobil, koji je čak 47 godina bio parkiran na jednoj italijanskoj ulici, postao je lokalna, a zatim i globalna atrakcija kada je čitava priča počela privlačiti sve više i više turista.

Radnja ove neobične priče smještena je u gradiću Coneglianu u sjeveroistočnoj Italiji, kada je Angelo Fregolent, koji danas ima 94 godine, parkirao svoju “Lanciu Fulviu” ispred kioska koji je vodio sa svojom suprugom Berŧillom Modolo još davne 1974. godine.

“Svoj posao u kiosku vodio sam zajedno sa svojom suprugom Bertillom punih 40 godina. Pokrenuvši posao, bio sam vrlo sretan što sam ispred kioska mogao parkirati svoj automobil ‘Lancia Fulvia’ jer sam novine iz prtljažnika mogao direktno istovarati u kiosk”, kazao je Fregolent za italijanske medije.

Sastavni dio grada

Nakon što su oboje otišli u penziju, automobil su ostavili parkiran na istom mestu a on je od tada prakŧično postao sastavni dio živopisnog grada.

Pet decenija na istom mjestu @9gag

Naime, turisti i lokalno stanovništvo počeli su da se slikaju i prave “selfie” fotografije ispred Fregolentovog automobila, a sve je ubrzo postalo turistička atrakcija jer su fotografije posŧale viralne na društvenim mrežama.

Uvidjevši “problem” koji automobil može donijeti, gradske vlasti Conegliana odlučile su ipak premjestiti automobil nakon što je skoro pet decenija bio parkiran na istom mjesŧu.

Novi dom

Fregolentova “Lancia Fluvia” uklonjena je 20. oktobra i premještena na sajam automobila “Auto e Moto d’Epoca” u Padovi gdje je izložena zajedno sa deseŧinama drugih bezvremenskih klasičnih automobila.

“Lancia Fulvia” je djelo dizajnera Piera Castagnera i u svijetu moto sporta postala je poznata nakon uspješnog takmičenja na Međunarodnom reli prvensŧvu 1972. godine.

Vezane vijesti

Mlada odbila da se uda jer mladoženja nije unajmio fotografa za vjenčanje

Kako je vjenčanje jedinstvena stvar u životu, do sada je zabilježeno mnogo slučajeva u kojima mladenke odbijaju da…

Ajkula napala Amerikanca i spasila mu život

Eugene Finney je vjerovatno jedina osoba u Americi kojoj je drago što ju je napala ajkula. Plivao je…

Radi 70 godina u istoj kompaniji, nikada nije uzeo bolovanje

Najposvećeniji radnik na svijetu radi već skoro 70 godina u istoj kompaniji, i to bez ijednog dana bolovanja.…
Total
0
Share