U Bosni sve može: Otac musliman, supruga pravoslavka, a djeca katolici

Salih Huseinović sa suprugom i djecom @Facebook/Pisalo je u novinama

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće, svjedoči i jedna novinska priča iz 30-ih godina 20. vijeka i načina na koji se tada “pokušavalo” graditi međusobno povjerenje sa ljudima drugih religijskih i vjerskih uvjerenja.

Zanimljivu priču pronašli smo u jednom novinskom isječku koji je prije više od godinu dana objavljen na Facebook sŧranici “Pisalo je u novinama“.

Iako će mnogi možda na prvu reći da je zapravo riječ o lažnoj vijesti i običnoj fotomontaži, ipak nevjerovatno zvuči činjenica da je jedan banjalučki otac odlučio svojih devetoro djece “podijeliti u tri vjere”.

Nevjerovatna priča iz Banjaluke @Facebook/Pisalo je u novinama

Vjerovali ili ne

Tako se na novinskom isječku iz 1935. godine može vidjeti da je Salih Huseinović iz Banjaluke, svoju djecu podijelio u tri vjere, gdje su otac i troje djece muslimani, majka i četvoro djece su pravoslavci, dok su dvoje preosŧale djece katolici.

Međutim, Salihov “eksperiment” se nije uopšŧe završio dobro po njega, jer su ga se na kraju odrekle sve tri vjeroispovijesti.

Vezane vijesti

Žene se zaljubile u bjegunca čiju je fotografiju objavila policija

Nakon što su policajci objavili fotografiju muškarca na internetu, a za kojim intezivno tragaju već duži vremenski period,…

Boluje od Alchajmera i zaboravlja sve, ali sina ipak prepozna kada zapjevaju

Alchajmerova bolest je veoma ozbiljna bolest i to ne samo za ljude koji je boluju, već i za…

Zašto svi mrze ova četiri horoskopska znaka

Neki predstavnici zodijaka imaju vrlo “eksplozivnu” prirodu, drugi su previše ispravni, a treći – previše slobodoljubivi. Ali mržnja…
Total
0
Share