U Bosni sve može: Otac musliman, supruga pravoslavka, a djeca katolici

Salih Huseinović sa suprugom i djecom @Facebook/Pisalo je u novinama

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće, svjedoči i jedna novinska priča iz 30-ih godina 20. vijeka i načina na koji se tada “pokušavalo” graditi međusobno povjerenje sa ljudima drugih religijskih i vjerskih uvjerenja.

Zanimljivu priču pronašli smo u jednom novinskom isječku koji je prije više od godinu dana objavljen na Facebook sŧranici “Pisalo je u novinama“.

Iako će mnogi možda na prvu reći da je zapravo riječ o lažnoj vijesti i običnoj fotomontaži, ipak nevjerovatno zvuči činjenica da je jedan banjalučki otac odlučio svojih devetoro djece “podijeliti u tri vjere”.

Nevjerovatna priča iz Banjaluke @Facebook/Pisalo je u novinama

Vjerovali ili ne

Tako se na novinskom isječku iz 1935. godine može vidjeti da je Salih Huseinović iz Banjaluke, svoju djecu podijelio u tri vjere, gdje su otac i troje djece muslimani, majka i četvoro djece su pravoslavci, dok su dvoje preosŧale djece katolici.

Međutim, Salihov “eksperiment” se nije uopšŧe završio dobro po njega, jer su ga se na kraju odrekle sve tri vjeroispovijesti.

Vezane vijesti

Australac dobio 8.000 godina zabrane putovanja u inostranstvo

Jedan je Australac, sa trenutnom adresom boravka u Izraelu, objavio nedavno da “podliježe zabrani putovanja na 8.000 godina”…

“Ako Malezija krene u rat, mi bismo bili Rusija”

Malezijska vojska se izvinila nakon što su joj se ismijavali na društvenim mrežama jer su se njena dva…

Kada mami psa treba odmor, dolazi “iznenađujuća” dadilja

To što “zlatnog retrivera” po imenu Oliva ponekad savlada umor dok odgaja 11 štenaca, uopšte nije za osudu.…
Total
0
Share