U kupatilu pronašli 80.000 pčela i 100 kilograma meda

Košnica pčela iza zida kupatila @Twitter

Priču kao iz noćne more proživio je jedan bračni par otkrivši “nepozvane goste” u svojoj kući, ali i njihov “dragocjeni proizvod”.

Čini se nevjerovatno, ali zid kupatila bračnog para sa Floride (SAD), iza sebe je krio skoro 80.000 pčela i 100 kilograma meda. Iako su godina sumnjali da nešto nije u redu sa njihovim tušem, ni u kom slučaju nisu mogli pretpostaviti o čemu se zapravo radi.

Za sve su na kraju saznali tek nedavno kada su odlučili renovirati svoje kupatilo.

“Oboje zaista volimo prirodu, a volimo i pčele, ali ovakvo što nismo mogli niti u snu pretpostaviti”, kazala je vlasnica kuće Stephanie Graham za “New York Times”.

Kada je par odlučio da renovira svoje kupatilo, Grahamovi su bili šokirani otkrivši da se ne radi o desetak, već zajednici od 80.000 pčela.

Med iz kupatila

Razbijajući pločice i zidove u kupatilu, pčelar je otkrio ogromnu košnicu visoku čak dva metra, koja je bila puna meda, ukupno oko 100 kilograma.

Na kraju su pčele pažljivo “sakupljene”, što je trajalo skoro pet sati uz cijenu od oko 850 dolara., a svemu je pomoglo i to što je pronađena “matica” koja je smještena u posebnu kutiju sa preostalim pčelama koje su je pratile slijedeći prirodni nagon.

Vezane vijesti

Učiteljica zalijepila zaštitnu masku na lice učenika

U jednoj osnovnoj školi u Pensilvaniji (SAD), učiteljica je zalijepila zaštitnu medicinsku masku na lice učenika. Zabrinuti roditelji…

Par sa dvoje djece saznao da su brat i sestra

Korisnik društvene mreže “Reddit” tvrdi da su on i njegova supruga brat i sestra. Za to su saznali…

Ukrajinci napravili svoju verziju Thompsonove pjesme “Čavoglave”

Ratna pjesma “Čavoglave”, kontraverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, osim što je podizala moral hrvatskim vojnicima tokom rata…
Total
1
Share