Učiteljica uhapšena nakon što je vakcinisala učenika kod svoje kuće

Vakcinacija @freepik.com

Nastavnica biologije u srednjoj školi u New Yorku uhapšena jer je 17-godišnjem učeniku dala vakcinu protiv COVID-a bez pristanka njegovih roditelja i bez medicinskih kvalifikacija, prenose američki mediji.

Policija je navela da je Laura Russo, nastavnica biologije u srednjoj školi “Herricks” u Searingtownu, dala injekciju tinejdžeru u njenoj kući u Sea Cliffu, malenom mjestu na Long Islandu. Tinejdžer, koji nije javno identifikovan, zatim se vratio kući i sve ispričao svojoj majci, koja je kontaktirala vlasti.

U međuvremenu, “Washington Post” tvrdi da 54-godišnjoj učiteljici prijeti četiri godine zatvora ako bude osuđena.

Gdje je nabavljena vakcina?

Prema policijskim navodima, dječak je želio da se vakciniše, pa ga je učiteljica i vakcinisala, ali bez saglasnosti roditelja i bez zakonske dozvole za davanje vakcina. Trenutno je potpuno nejasno kako je učiteljica došla u posjed navodne vakcine.

Nakon incidenta, uprava srednje škole “Herricks”, u kojoj predaje Laura Russo, objavila je da je nastavnica suspendovana do kraja istrage.

Vezane vijesti

Nedostatak đubriva: Sjevernokorejci moraju češće ići u toalet

Država koja već godinama trpi sankcije međunarodne zajednice, zbog svoje politike razvoja nuklearnog naoružanja, suočena je sada i…

Snijeg ponovo zabijelio pustinju Sahara

Fenomen snijega u pustinji Sahara je sve češći posljednjih godina. Bijeli pokrivač ponovo je pao na sjeverozapadu Alžira,…

Tokom renoviranja kuće pronašao dva kofera puna novca

Renovirajući upravo kupljenu kuću, novi je vlasnik pronašao dva kofera novca koja su bila pažljivo skrivena u plafonu…
Total
1
Share