“Uhapšena” dva majmuna koji su iz osvete ubili 250 pasa

“Uhapšeni” majmuni @Twitter

Nakon što je portal “Danas.ba” prvi u regionu objavio vijest da su u jednom indijskom selu majmuni iz osvete, za svoje ubijeno mladunče, ubili čak 250 pasa, stigao nam je zanimljiv nastavak priče koja je obišla svijet.

Naime, lokalni predstavnici zakona “uhapsili” su dva majmuna optužena da su, zajedno sa svojim čoporom, ubijali pse bacajući ih sa visokih zgrada i drveća.

Na fotografijama objavljenim jutros vidi se kavez s majmunima, za koje lokalni mediji navode da su “režali i ponašali se krajnje agresivno”.

Više nema nijednog psa

Ovaj užasan incident dogodio se u mjestu Beed u Maharaštri, oko 300 milja istočno od Mumbaija. Poznati po čestim tučama, majmuni i psi su postali učesnici krvavog sukoba.

Osveta za ubijeno mladunče: Majmuni ubili čak 250 pasa

Prema informacijama koje su prenijeli mještani sela, prije mjesec dana psi su u ovom regionu ubili bebu majmuna, pa su tenzije između pasa i majmuna vrlo brzo eskalirale.

“Uhapšeni” će biti pušteni

Odgovor majmuna nije izostao, pa su tačno mjesec dana nakon incidenta, majmuni izvršili krvavi napad na pse, te su one koje su uhvatili odvodili na vrh zgrada i počeli ih bacati. Nakon ovih dešavanja, konstatovano je da u ovom mjestu gotovo da i nema pasa.

Mediji prenose da su regionalni šumarski timovi zatvorili u kavez dva majmuna odgovorna za smrt pasa, uz napomenu da će ih pustiti nakon nekog vremena u udaljenu šumu.

Mještani, koji su doživjeli veliki strah nakon incidenta, odmah su pozvali nadležne, jer su majmuni počeli napadati i djecu.

Vezane vijesti

Vojnik iz Bahmuta tenkom stigao na svoje venčanje

Ukrajinski borac Bohdan Artjomov napustio je prvu liniju fronta kod Bahmuta u tenku kako bi stigao na vrijeme…

Ruski mediji opčinjeni prizorima iznad Ramskog jezera

Nakon što su mnogobrojni bh. mediji početkom mjeseca novembra izvještavali o posljedicama povlačenja vode iz Ramskog jezera, odnosno…

Rus moli Ukrajince da napadnu Kremlj i uklone Putina

U srijedu, 10. maja, ruske vlasti uhapsile su muškarca u Čeljabinsku koji je “na društvenim mrežamapozivao ukrajinsku vojsku…
Total
0
Share