“Uhapšena” dva majmuna koji su iz osvete ubili 250 pasa

“Uhapšeni” majmuni @Twitter

Nakon što je portal “Danas.ba” prvi u regionu objavio vijest da su u jednom indijskom selu majmuni iz osvete, za svoje ubijeno mladunče, ubili čak 250 pasa, stigao nam je zanimljiv nastavak priče koja je obišla svijet.

Naime, lokalni predstavnici zakona “uhapsili” su dva majmuna optužena da su, zajedno sa svojim čoporom, ubijali pse bacajući ih sa visokih zgrada i drveća.

Na fotografijama objavljenim jutros vidi se kavez s majmunima, za koje lokalni mediji navode da su “režali i ponašali se krajnje agresivno”.

Više nema nijednog psa

Ovaj užasan incident dogodio se u mjestu Beed u Maharaštri, oko 300 milja istočno od Mumbaija. Poznati po čestim tučama, majmuni i psi su postali učesnici krvavog sukoba.

Osveta za ubijeno mladunče: Majmuni ubili čak 250 pasa

Prema informacijama koje su prenijeli mještani sela, prije mjesec dana psi su u ovom regionu ubili bebu majmuna, pa su tenzije između pasa i majmuna vrlo brzo eskalirale.

“Uhapšeni” će biti pušteni

Odgovor majmuna nije izostao, pa su tačno mjesec dana nakon incidenta, majmuni izvršili krvavi napad na pse, te su one koje su uhvatili odvodili na vrh zgrada i počeli ih bacati. Nakon ovih dešavanja, konstatovano je da u ovom mjestu gotovo da i nema pasa.

Mediji prenose da su regionalni šumarski timovi zatvorili u kavez dva majmuna odgovorna za smrt pasa, uz napomenu da će ih pustiti nakon nekog vremena u udaljenu šumu.

Mještani, koji su doživjeli veliki strah nakon incidenta, odmah su pozvali nadležne, jer su majmuni počeli napadati i djecu.

Vezane vijesti

Otvorio ženino oko, otključao aplikaciju i ukrao 21.000 eura

Posebna vrsta krađe dogodila se sredinom decembra prošle godine, te je izazvala mnogobrojne rasprave o sigurnosti skenera otiska…

Beluga kit sa Arktika pliva u rijeci Seni nedaleko od Pariza

Već danima francuske vlasti prate kita beluga koji je zalutao u rijeku Senu, daleko od svog prirodnog arktičkog…

Mlada pobjegla sa vjenčanja, saznala da je njen vjerenik ćelav

Jedna je buduća mlada odbila da se uda za mladoženju nakon što je saznala da je ćelav. Naime,…
Total
1
Share