Ukrala identitet vlastite kćerke kako bi upisala fakultet

Krađa identiteta @Twitter/Mountain View Police

Lauren Oglesby, koja živi u Missouriju (SAD), ukrala je identitet svoje vlastite kćerke, 22-godišnje Lauren Ashley Hayes.

Oglesby je 2016. godine regularno izvadila kćerkinu karticu socijalnog osiguranja, te je nakon toga odlučila napraviti vozačku dozvolu na isto ime. Ubrzo je upisala univerzitet “Southern Baptist” u Missouriju pod imenom kćerke, nakon čega je dobila finansijsku pomoć u obliku stipendije.

Pod istim imenom, Lauren Hayes, počela je raditi u gradskoj biblioteci, a tokom tog perioda izlazila je na sastanke sa vršnjacima svoje kćerke.

Nakon određenog vremena je uhvaćena u prevari, priznala je krivicu, te sada mora univerzitetu vratiti oko 17.500 dolara novčane odštete. Osim toga, prijeti joj i do pet godina zatvora, bez mogućnosti uslovne kazne, zbog krađe identiteta.

Američki mediji navode da Lauren sa kćerkom ne komunicira već duži niz godina, a pojedini izvori navode da je “pobjegla od nasilja u porodici“.

Vezane vijesti

Ukrao je tijelo svoje majke sa groblja i sa njom živio u dnevnoj sobi

Nevjerovatno morbidne vijesti stižu nam iz malog poljskog grada koji je trenutno na svim svjetskim naslovnicama. Navodno, 76-godišnji…

Očekivali su Ruse, napalo ih je nešto sasvim neočekivano

Rat je sam po sebi i po svojoj definiciji nešto što većina ljudi želi da izbjegne u bilo…

Političarka stara 26 godina tvrdi da ima 21 godinu profesionalnog iskustva!?

Početkom juna 2024. godine trebalo bi da bude odlučeno ko će ući u Evropski parlament. Među kandidatima koji…
Total
0
Share