Ukrala identitet vlastite kćerke kako bi upisala fakultet

Krađa identiteta @Twitter/Mountain View Police

Lauren Oglesby, koja živi u Missouriju (SAD), ukrala je identitet svoje vlastite kćerke, 22-godišnje Lauren Ashley Hayes.

Oglesby je 2016. godine regularno izvadila kćerkinu karticu socijalnog osiguranja, te je nakon toga odlučila napraviti vozačku dozvolu na isto ime. Ubrzo je upisala univerzitet “Southern Baptist” u Missouriju pod imenom kćerke, nakon čega je dobila finansijsku pomoć u obliku stipendije.

Pod istim imenom, Lauren Hayes, počela je raditi u gradskoj biblioteci, a tokom tog perioda izlazila je na sastanke sa vršnjacima svoje kćerke.

Nakon određenog vremena je uhvaćena u prevari, priznala je krivicu, te sada mora univerzitetu vratiti oko 17.500 dolara novčane odštete. Osim toga, prijeti joj i do pet godina zatvora, bez mogućnosti uslovne kazne, zbog krađe identiteta.

Američki mediji navode da Lauren sa kćerkom ne komunicira već duži niz godina, a pojedini izvori navode da je “pobjegla od nasilja u porodici“.

Vezane vijesti

Zabrinuti gej par želi posjetiti Bosnu: “Hoće li nas tamo neko izbosti?”

Jedan je gej par na Redditu napisao da želi posjetiti Bosnu i Hercegovinu, te je između ostalog postavio…

Poziv Ukrajincima da unište “neprijateljske znakove” na putevima

“Ukravtodor”, odnosno ukrajinski državni “Auto-moto savez”, pozvao je građane da snime i unište sve neprijateljske znakove na putevima…

U kojim državama svijeta žive najzdraviji ljudi

Jedan od glavnih pokazatelja po kojem se neka država može definisati kao zdrava, jeste broj dugovječnih ljudi koji…
Total
1
Share