Ukrala identitet vlastite kćerke kako bi upisala fakultet

Krađa identiteta @Twitter/Mountain View Police

Lauren Oglesby, koja živi u Missouriju (SAD), ukrala je identitet svoje vlastite kćerke, 22-godišnje Lauren Ashley Hayes.

Oglesby je 2016. godine regularno izvadila kćerkinu karticu socijalnog osiguranja, te je nakon toga odlučila napraviti vozačku dozvolu na isto ime. Ubrzo je upisala univerzitet “Southern Baptist” u Missouriju pod imenom kćerke, nakon čega je dobila finansijsku pomoć u obliku stipendije.

Pod istim imenom, Lauren Hayes, počela je raditi u gradskoj biblioteci, a tokom tog perioda izlazila je na sastanke sa vršnjacima svoje kćerke.

Nakon određenog vremena je uhvaćena u prevari, priznala je krivicu, te sada mora univerzitetu vratiti oko 17.500 dolara novčane odštete. Osim toga, prijeti joj i do pet godina zatvora, bez mogućnosti uslovne kazne, zbog krađe identiteta.

Američki mediji navode da Lauren sa kćerkom ne komunicira već duži niz godina, a pojedini izvori navode da je “pobjegla od nasilja u porodici“.

Vezane vijesti

Četiri horoskopska znaka koja su sklona djetinjastom ponašanju

Ako vas često kritikuju jer se ponašate i/ili reagujete na nezreo ili djetinjast način, onda je “kriv” možda…

Indijac utovarao prtljagu u avion i zaspao, probudio se u Abu Dhabiju

Radnik na utovaru prtljage zaspao je u teretnom dijelu aviona u Indiji nakon što je završio svoj posao.…

“Google Street View” zaslužan za hapšenje italijanskog mafijaša

Nakon skoro 20 godina bjekstva, uhapšen je poznati italijanski mafijaš Gioacchino Gammino, kojeg je policija pronašla koristeći internet…
Total
1
Share