Ukrala identitet vlastite kćerke kako bi upisala fakultet

Krađa identiteta @Twitter/Mountain View Police

Lauren Oglesby, koja živi u Missouriju (SAD), ukrala je identitet svoje vlastite kćerke, 22-godišnje Lauren Ashley Hayes.

Oglesby je 2016. godine regularno izvadila kćerkinu karticu socijalnog osiguranja, te je nakon toga odlučila napraviti vozačku dozvolu na isto ime. Ubrzo je upisala univerzitet “Southern Baptist” u Missouriju pod imenom kćerke, nakon čega je dobila finansijsku pomoć u obliku stipendije.

Pod istim imenom, Lauren Hayes, počela je raditi u gradskoj biblioteci, a tokom tog perioda izlazila je na sastanke sa vršnjacima svoje kćerke.

Nakon određenog vremena je uhvaćena u prevari, priznala je krivicu, te sada mora univerzitetu vratiti oko 17.500 dolara novčane odštete. Osim toga, prijeti joj i do pet godina zatvora, bez mogućnosti uslovne kazne, zbog krađe identiteta.

Američki mediji navode da Lauren sa kćerkom ne komunicira već duži niz godina, a pojedini izvori navode da je “pobjegla od nasilja u porodici“.

Vezane vijesti

Svi žele da se vakcinišu: Kompanija plaća 5.000 eura bonusa

Specijalnom kampanjom interne promocije, jedna kompanija je stopu vakcinacije povećala do nivoa u kome su skoro svi zaposlenici…

Otac se igra u snijegu sa sinom u invalidskim kolicima

Video na kojem se otac igra u snijegu sa svojim djetetom u invalidskim kolicima kruži internetom ovih dana,…

Vozač električnog skutera kažnjen sa 80.000 eura zbog vožnje u pijanom stanju

Vožnja električnog skutera u pijanom stanju nije samo opasna, već može biti i mnogo skupa. Takvu jednu kaznu…
Total
1
Share