Upoznajte jedinstvenog mačka sa četiri uha

Mačak Midas @Instagram

Midas je jedinstven mačak, jer se od svojih životinjskih srodnika ističe time da je rođen sa četiri uha, najvjerovatnije uzrokovanih rijetkom genetskom mutacijom.

Upravo ta neobična osobina čini ga jedinstvenim, te je već postao hit na internetu gdje ga praŧi više od 73.000 osoba.

Mačka Midasa je nedugo nakon rođenja usvojila Canisa Dosemeci iz Ankare, glavnog grada Turske, navodeći da su se ona i njen suprug zaljubili u njega na prvi pogled, te su odmah odlučili da ga odvedu kući, vjerujući da će šanse za njegovo usvajanje biti manje nego kod braće i sestara zbog njegovog jedinstvenog izgleda.

Čuje “duplo bolje”

Prema riječima lokalnog veterinara, višak ušiju ne utiče na mačkovo zdravlje, niti na sluh uopšte. Ono što ga razlikuje od drugih mačaka sa sličnim genetskim abnormalnosŧima je to što su sva četiri uha povezana sa slušnim kanalom.

Video: YouTube

Midas trenutno “živi sa prijateljima” psima, osnosno dva zlatna retrivera Suzy i Zeunom, a njegovo ime potiče od miŧološkog kralja Frigije koji je bio proklet magarećim ušima.

Vezane vijesti

Član kraljevske garde marširajući “pregazio” dijete

Jedan je turista par dana prije kraja 2021. godine snimio nevjerovatne kadrove u blizini londonskog Towera u trenutku…

“Bondo”: U najizolovanijem plemenu u Indiji muškarci su pijani 24 sata dnevno

Na teritoriji Indije postoji mnogo autohtonih plemena. Najizolovanije od njih je “Bondo”. Do danas je pleme sačuvalo svoj…

Gdje sjediti u autobusu da se ne zarazite virusom korona

Zahvaljujući pandemiji Covida-19 postalo je jasno da neki moderni sistemi unutrašnje ventilacije nisu u stanju spriječiti širenje virusa.…
Total
0
Share