Upoznajte jedinstvenog mačka sa četiri uha

Mačak Midas @Instagram

Midas je jedinstven mačak, jer se od svojih životinjskih srodnika ističe time da je rođen sa četiri uha, najvjerovatnije uzrokovanih rijetkom genetskom mutacijom.

Upravo ta neobična osobina čini ga jedinstvenim, te je već postao hit na internetu gdje ga praŧi više od 73.000 osoba.

Mačka Midasa je nedugo nakon rođenja usvojila Canisa Dosemeci iz Ankare, glavnog grada Turske, navodeći da su se ona i njen suprug zaljubili u njega na prvi pogled, te su odmah odlučili da ga odvedu kući, vjerujući da će šanse za njegovo usvajanje biti manje nego kod braće i sestara zbog njegovog jedinstvenog izgleda.

Čuje “duplo bolje”

Prema riječima lokalnog veterinara, višak ušiju ne utiče na mačkovo zdravlje, niti na sluh uopšte. Ono što ga razlikuje od drugih mačaka sa sličnim genetskim abnormalnosŧima je to što su sva četiri uha povezana sa slušnim kanalom.

Video: YouTube

Midas trenutno “živi sa prijateljima” psima, osnosno dva zlatna retrivera Suzy i Zeunom, a njegovo ime potiče od miŧološkog kralja Frigije koji je bio proklet magarećim ušima.

Vezane vijesti

Potpredsjednica ukrajinske vlade plače zbog odluke EU

Potpredsjednica ukrajinske vlade za evropske i euroatlantske integracije, Olga Stefanishyna, briznula je u plač zbog vijesti da je…

Tajanstveni svjetlosni tragovi na nebu iznad Indije

Društvenim mrežama tokom vikenda kruže brojni video snimci misterioznih svjetala na nebu iznad Indije. Iako neki kažu da…

Ruske “specijalne snage” gađaju Ukrajince iz praćke

Snimak ruskog vojnika koji se bori “sam sa sobom” da ispali improvizovanu napravu iz praćke sa suhog drveta,…
Total
0
Share