Čimpanza se na biciklu provozala ulicama razorenog Harkova

Čimpanza na biciklu @YouTube

Čimpanza “Čiči”, koja je nedavno pobjegla iz lokalnog zoološkog vrta u ratom razorenom ukrajinskom gradu Harkovu, sjedila je na biciklu u malom kišnom mantilu, izmamljujući prolaznicima osmijeh na lice.

Harkov je drugi po veličini grad u Ukrajini nakon Kijeva sa oko 1,5 miliona stanovnika, ali u njemu rat nikada nije daleko. Granatiranja su svakodnevica, mnogo je ranjenih i poginulih svakog dana.

Strah od bombardovanja

Mnogi ljudi su napustili grad. Oni koji su ostali teže dašaku normalnosti – a takođe brinu o onima koji ne mogu lako da napuste Harkov. Uključujući i još neevakuisane životinje iz lokalnog zoološkog vrta, koji je nedavno devastiran u sklopu jednog od bezbrojnih ruskih napada.

Kako navode ukrajinski mediji, granatama prestrašena čimpanza “Čiči” često je pokušavala da pobjegne iz zoološkog vrta, a zadnji pokušaj bijega joj je konačno uspio, a mnogi građani Harkova su bili iznenada čimpanzom koja luta gradom.

Čimpanza na biciklu

Zaposlenicima zoološkog vrta nije dugo trebalo da je uhvate, jr je vjerovatno samo htjela da “protegne noge”, a i nije voljela kišu koja je padala tog dana.

Nakon par manjih problema, obukli su je u kišni mantil, a dobila je i topli zagrljaj. Konačno, vratili su je u zoološki vrt u pravom stilu – na biciklu. Malo radosti i lijepih scena na ulicama izmučenog Harkova.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Snijeg ponovo zabijelio pustinju Sahara

Fenomen snijega u pustinji Sahara je sve češći posljednjih godina. Bijeli pokrivač ponovo je pao na sjeverozapadu Alžira,…

Svaki šesti Nijemac jede neredovno

Svaki šesti stanovnik Njemačke trenutno jede neredovno u kontekstu rasta cijena hrane, navodi se u rezultatima istraživanja sociološkog…

Bivšoj supruzi i djeci mora isplatiti 640 miliona eura alimentacije

Upravo je za ovaj slučaj brakorazvodne parnice vladalo veliko medijsko interesovanje najviše “zbog ogromnog novca” koji se trebao…
Total
1
Share