Zabrinuti gej par želi posjetiti Bosnu: “Hoće li nas tamo neko izbosti?”

Dva muškarca @unsplash.com

Jedan je gej par na Redditu napisao da želi posjetiti Bosnu i Hercegovinu, te je između ostalog postavio mnoga pitanja.

Mladog Amerikanca je posebno zanimalo da li bi se njemu i njegovom partneru Kinezu nešto moglo dogoditi ako se maze na ulici.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu (i Hercegovinu) kao gej par? Ja sam Amerikanac i moj prijatelj je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo posjetiti bez vize je Bosna”, navodi neimenovani Amerikanac.

“Tamo smo sigurni, zar ne? Hoćemo li moj prijatelj i ja biti izbodeni na smrt ili nešto slično kada budemo posjetili Bosnu?”, glasilo je pitanje.

Zanimljivi odgovori

Samo se nemojte držati za ruke i ljubiti u javnosti“, glasio je odgovor sa najviše lajkova. Drugi su napisali da se homose*sualni parovi u Bosni i Hercegovini nemaju čega bojati.

“Poznajem neke homose*sualne parove u Bosni i Hercegovini. Većina njih je nekako tajno zajedno. Čak i ako živite u liberalnom okruženju, nemojte to otvoreno pokazivati. Vidio sam i turistički video na YouTubeu koji prikazuje dva gej para – dva muškarca i dvije žene. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homose*ksualnost ne postoji u mnogim bosanskim glavama“, glasio je naredni komentar.

Jedan korisnik mu je rekao da neće biti problem da se drže za ruke u gradu. U manjim mjestima, međutim, treba biti malo oprezniji. Drugi korisnik mu je napisao da mu ljudi vjerovatno ništa ne bi uradili, ali da će im sigurno izgledati kao vanzemaljci.

Vezane vijesti

“Uhapšena” dva majmuna koji su iz osvete ubili 250 pasa

Nakon što je portal “Danas.ba” prvi u regionu objavio vijest da su u jednom indijskom selu majmuni iz…

Čuveni američki nosač aviona prodan za jedan cent

Američki ratni brod “USS Kitty Hawk”, posljednji nosač aviona s konvencionalnim pogonom, krenuo je na svoje posljednje putovanje…

Spektakularno rušenje vjetroturbine nakon udara groma

Jedna od vjetroturbina srušila se tokom oluje u američkoj saveznoj državi Oklahoma. Vjeruje se da u nju prvo…
Total
1
Share