Zabrinuti gej par želi posjetiti Bosnu: “Hoće li nas tamo neko izbosti?”

Dva muškarca @unsplash.com

Jedan je gej par na Redditu napisao da želi posjetiti Bosnu i Hercegovinu, te je između ostalog postavio mnoga pitanja.

Mladog Amerikanca je posebno zanimalo da li bi se njemu i njegovom partneru Kinezu nešto moglo dogoditi ako se maze na ulici.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu (i Hercegovinu) kao gej par? Ja sam Amerikanac i moj prijatelj je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo posjetiti bez vize je Bosna”, navodi neimenovani Amerikanac.

“Tamo smo sigurni, zar ne? Hoćemo li moj prijatelj i ja biti izbodeni na smrt ili nešto slično kada budemo posjetili Bosnu?”, glasilo je pitanje.

Zanimljivi odgovori

Samo se nemojte držati za ruke i ljubiti u javnosti“, glasio je odgovor sa najviše lajkova. Drugi su napisali da se homose*sualni parovi u Bosni i Hercegovini nemaju čega bojati.

“Poznajem neke homose*sualne parove u Bosni i Hercegovini. Većina njih je nekako tajno zajedno. Čak i ako živite u liberalnom okruženju, nemojte to otvoreno pokazivati. Vidio sam i turistički video na YouTubeu koji prikazuje dva gej para – dva muškarca i dvije žene. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homose*ksualnost ne postoji u mnogim bosanskim glavama“, glasio je naredni komentar.

Jedan korisnik mu je rekao da neće biti problem da se drže za ruke u gradu. U manjim mjestima, međutim, treba biti malo oprezniji. Drugi korisnik mu je napisao da mu ljudi vjerovatno ništa ne bi uradili, ali da će im sigurno izgledati kao vanzemaljci.

Vezane vijesti

Veterinari otkrili da “Vijagra” može spasiti pse od rijetke bolesti

“Sildenafil”, lijek od kojeg se proizvodi “Vijagra”, može se koristiti za liječenje rijetke bolesti kod pasa, tzv. “megaesophagusa”.…

Žene se zaljubile u bjegunca čiju je fotografiju objavila policija

Nakon što su policajci objavili fotografiju muškarca na internetu, a za kojim intezivno tragaju već duži vremenski period,…

Dvije stvari nikada ne radite tokom grmljavine, tuširanje je jedna od njih

Iako je vjerovatnoća da će vas udariti grom mala, važno je znati kako ostati siguran tokom grmljavine. Globalno,…
Total
1
Share