Zarađuje stojeći u redovima za ljude koji “nemaju vremena”

Stajanje u redu @unsplash.com

Iako zvuči pomalo čudno, vjerovatno smo svi nekada došli u razmišljanje kako bi neko drugi mogao za nas stajati u redu “za ovu ili onu uslugu”.

Jedan je Britanac upravo takvo razmišljanje pretvorio u “biznis”, te za određenu sumu novca stoji u redovima za druge ljude.

Unosan “hobi”

Freddie Beckitt iz Fulhama radi kao profesionalni konobar već tri godine. Svoj “novi posao” je započeo kao eksperiment, ali je na kraju shvatio da mu se novi hobi sviđa, pa je odlučio da ga unovči.

Prema Freddieju, obraćaju mu se uglavnom bogati i zaposleni ljudi koji nemaju slobodnog vremena. Za sat vremena stajanja u redu, Britanac uzima 20 funti, a Beckitt navodi da može zaraditi i do 160 funti dnevno.

“Posebne vještine”

“Jednom sam stajao 8 sati u redu za Christiana Diora”, kazao je 31-godišnjak.

Uprkos čestim “narudžbama”, Freddie priznaje da ipak ne zarađuje dovoljno novca od svog “hobija” za život, pa nije mogao napustiti svoj glavni posao.

“Mislim da ne mogu naplatiti više od 20 funti po satu, jer čekanje u redu ne zahtijeva nikakve posebne vještine“, objasnio je snalažljivi Britanac.

Vezane vijesti

Turistkinja se vratila iz Hrvatske i u svom koferu pronašla 18 škorpiona

Državljanka Austrije vratila se nedavno sa odmora u Hrvatskoj i u svom je koferu pronašla 18 škorpiona, prenosi…

Veterinari otkrili da “Vijagra” može spasiti pse od rijetke bolesti

“Sildenafil”, lijek od kojeg se proizvodi “Vijagra”, može se koristiti za liječenje rijetke bolesti kod pasa, tzv. “megaesophagusa”.…

Horor stomatolog: Pacijentima je izvadio hiljade zdravih zuba

Sarah je imala 18 godina i nadala se da će se smiješiti kao filmska zvijezda. To je bilo…
Total
1
Share