Žena živjela 20 godina sa makazama u stomaku

Pronađene makaze u trbuhu žene @YouTube

Jedna žena iz Bangladeša živjela je sa stalnim bolovima u trbuhu 20 godina, dok doktori nisu konačno otkrili uzrok. Ispostavilo se da su hirurzi ostavili medicinske makaze u njenom stomaku kada su radili operaciju.

Bachena Khatun se žalila na česte bolove u trbuhu, pa je 2002. godine podvrgnuta operaciji uklanjanja kamena u žuči. Žena je potrošila gotovo svu svoju ušteđevinu na zahvat, ali nakon otpusta iz bolnice ponovo se počela osjećati loše.

Khatun je ponovo otišla u bolnicu, ali je hirurg koji je operisao uvjerio da nema razloga za brigu. Pošto nije dobila pomoć, Bachena je počela da ide kod različitih doktora koji su joj prepisali lijekove protiv bolova.

Dvadeset godina boli i patnje

Godine 2022. nesretnoj ženi su bolovi postali toliko jaki da čak ni lijekovi nisu pomogli. Po savjetu doktora, ipak je uradila rendgenski snimak trbušne šupljine, na kojem su se ukazale makaze. Prošle sedmice su joj hirurzi uklonili strano tijelo, a Khatun se polako oporavlja.

Osim toga, lokalne vlasti su pokrenule istragu o incidentu kako bi se pronašli svi krivci koji ženi godinama nisu pružali odgovarajuću medicinsku pomoć.

Vezane vijesti

Zašto muškarci ne vide razliku između ženske ljubaznosti i flerta?

Mnoge dame mogu potvrditi činjenicu da muškarci imaju dosadnu naviku da ljubaznost – osmjeh, duži smijeh, pa čak…

“To je krst”: Talibani žele zabraniti kravatu u Afganistanu

“Kravata koju nose muškarci simbolizira kršćansku religiju”, rekao je u srijedu visoki talibanski zvaničnik iz Afganistana, prema čijem…

Mit ili istina: Da li trudnice treba da se ošišaju?

Trudnoća je okružena mnogim mitovima i praznovjerjima. Neke spekulacije su apsurdne, a neke imaju dozu zdravog razuma. Prema…
Total
0
Share