Žena živjela 20 godina sa makazama u stomaku

Pronađene makaze u trbuhu žene @YouTube

Jedna žena iz Bangladeša živjela je sa stalnim bolovima u trbuhu 20 godina, dok doktori nisu konačno otkrili uzrok. Ispostavilo se da su hirurzi ostavili medicinske makaze u njenom stomaku kada su radili operaciju.

Bachena Khatun se žalila na česte bolove u trbuhu, pa je 2002. godine podvrgnuta operaciji uklanjanja kamena u žuči. Žena je potrošila gotovo svu svoju ušteđevinu na zahvat, ali nakon otpusta iz bolnice ponovo se počela osjećati loše.

Khatun je ponovo otišla u bolnicu, ali je hirurg koji je operisao uvjerio da nema razloga za brigu. Pošto nije dobila pomoć, Bachena je počela da ide kod različitih doktora koji su joj prepisali lijekove protiv bolova.

Dvadeset godina boli i patnje

Godine 2022. nesretnoj ženi su bolovi postali toliko jaki da čak ni lijekovi nisu pomogli. Po savjetu doktora, ipak je uradila rendgenski snimak trbušne šupljine, na kojem su se ukazale makaze. Prošle sedmice su joj hirurzi uklonili strano tijelo, a Khatun se polako oporavlja.

Osim toga, lokalne vlasti su pokrenule istragu o incidentu kako bi se pronašli svi krivci koji ženi godinama nisu pružali odgovarajuću medicinsku pomoć.

Vezane vijesti

Osveta za ubijeno mladunče: Majmuni ubili čak 250 pasa

U jednom selu u Indiji izbio je rat između majmuna i pasa. Majmuni, koji su prije mjesec dana…

U planini pronašao i vratio kutiju s blagom: Za nagradu dobio pola dragulja!

Neimenovani alpinista koji je “nabasao” na kutiju sa smaragdima, rubinima i safirima, decenijama zakopanu u snijegu Mount Blanca,…

Gdje sjediti u autobusu da se ne zarazite virusom korona

Zahvaljujući pandemiji Covida-19 postalo je jasno da neki moderni sistemi unutrašnje ventilacije nisu u stanju spriječiti širenje virusa.…
Total
0
Share