O nama

Blog Danas.ba donosi vijesti na drugačiji i prilagođeniji način, s posebnim osvrtom na aktuelna dešavanja u BiH, regiji, ali i svijetu.

Za razliku od ostalih blogova i portala, koji skoro pa svi redom "svakodnevno objavljuju iste vijesti, na isti način, o istim događajima", cilj nam je približiti vam informacije iz potpuno drugog ugla, nastojeći ih aktuelizirati na način koji to one zaista i zaslužuju, pri tome isključujući u potpunosti senzacionalizam, "click-bait" naslove ili lažne vijesti.

Podsjetimo, osnovna uloga medija je informisanje na tačan, objektivan i pravovremen način, istovremeno nastojeći korektivno djelovati na javni medijski i životni prostor. Upravo zbog toga, uloga naših čitalaca kao krajnjih konzumenata nam je veoma bitna.

Ne tako davno živjeli smo u sistemu u kome je postojao samo jedan medij - jedna televizija, jedan radio, jedne dnevne novine... Zahvaljujući tehnološkom napretku, a posebno društvenim mrežama, danas mediji mogu biti praktično svi, manje ili više relevantan i kredibilan izvor informacija.

Biti drugačiji od svih ostalih mjerilo je koje ne možemo u potpunosti dostići, ali mu zato možemo težiti.

Zbog svega navedenog, pozivamo vas da nas redovno "čitate između redova", jer... "tamo sve piše".