15-godišnje “čudo iz Brazila” traže Real, Barcelona, Liverpool, Manchester United…

Endrick @YouTube

Brazilac Endrick, koji ma svega 15 godina, postao je nova meta velikih klubova u Evropi. Napadač je nedavno postigao gol koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Kako pišu britanski mediji, Liverpool i Mancheser United već su na tragu Brazilcu i pokušaće da ga dovedu u svoje klubove što prije.

Još jedno “čudo iz Brazila”

Endrick je nedavno postigao nevjerovatan pogodak za Palmeirasov juniorski tim, čime je na sebe skrenuo pažnju svjetske fudbalske javnosti.

Prema mišljenju stručnjaka, Endrick je jedan od najboljih igrača svijeta u svojim godinama, te sa svega 15 godina “kuca na vrata” seniorskog tima Palmeirasa.

Pogodak na svakoj utakmici

Čak su i predstavnici Manchester Uniteda već kontaktirali Endrickove agente, a osim dva već spomenuta kluba iz Engleske, u trku za Brazilca ušli su i klubovi iz Španije, Real Madrid i Barcelona.

Sa samo 15 godina, Endrick je za Palmeirasovu juniorsku ekipu do sada postigao nevjerovatnih 165 golova u 169 utakmica.

Video: Twitter

Vezane vijesti

Klopp čestitao Maneu, uplašio se kada je vidio Salaha

Fudbalska reprezentacija Senegala nedavno je prvi put u svojoj historiji osvojila Afrički kup nacija savladavši u finalu Egipat…

Poruke iz Rusije: “Voljeli bismo da igramo protiv Džeke i Pjanića”

Predsjednik Ruskog fudbalskog saveza (RFU) Aleksandar Djukov kazao je da postoji načelni dogovor sa Bosnom i Hercegovinom oko…

Lewandowski želi da pređe u Barcelonu, “dosta” mu je Haalanda

Robert Lewandowski bi uskoro mogao promijeniti klub i prvenstvo, i preseliti se u Španiju. Kako prenosi “Diario Sport“,…
Total
6
Share