Barcelona “kupuje” pojačanja koja su se “pokazala neuspješnim”

Timo Werner @YouTube

Španski fudbalski div Barcelona krenuo je u potragu za novim pojačanjima koja će unaprijediti projekat koji je zacrtao njihov novi trener Xavi Hernandez.

Iako su navijači dočekali novog trenera sa oduševljenjem, projekat je već naišao na prve probleme i negativne rezultate. Ispadanje iz Lige prvaka veliki je udarac za Katalonce, te će se morati zadovoljiti Evropskom ligom.

Osim igrača koji su već bili dio kluba, pa su otišli na “pozajmice” i neće se tek tako lako vratiti u klub, poput bh. reprezentativca Miralema Pjanića, klub iz Katalonije počeo je razmišljati na inovativniji način.

Kako Barceloni nedostaje čak i tim koji će biti sposoban da se takmiči u španskoj ligi, proces rekonstrukcije će biti “dug i bolan“.

Rekonstrukcija prvog tima

Kako je katalonski klub svjestan da ne može isplatiti velike transfere, posebno u januarskom prelaznom roku, klub se okrenuo “kupovini igrača koji su se u svojim klubovima pokazali kao nesupješna investicija“.

Tako Barcelona ovih dana pokušava da dovede igrače engleskog Chelsea, aktuelnog prvaka Evrope. Na meti su im Timo Werner i Hakim Ziyech, igrače koji su bili velika nada, ali su na kraju pokazali kao veliko razočarenje Chelsea.

Odluka je na Chelsea

Upravo bi njih dvojica u Barceloni bili nosioci tima, što bi svemu dalo dodatni ritam, eksplozivnost i kreativnost, u napadu koji Xavi toliko želi.

Da li će se Thomas Tuchel složiti s odlaskom ovog dvojca iz Chelsea, tek trebamo vidjeti.

Vezane vijesti

Roma 69. “žrtva”: Džeko u društvu Ronalda i Ibrahimovića

Iako pruža odlične partije u italijanskom Interu, kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni, bosanskohercegovački napadač Edin…

Osobama sa zastavom ili šalom BiH neće biti dozvoljen ulaz na stadion u Bratislavi

Imajući u vidu šta se dogodilo prije 10 godina, kada su navijači Bosne i Hercegovine potpuno preplavili Žilinu…

Manchester United nije dobio nijednu utakmicu bez Ronalda tokom cijele sezone

Engleski fudbalski klub Manchester United završio je tek na 6. mjestu u sezoni Premier League 2021/22. “Crveni đavoli”…
Total
7
Share