“BiH nije nimalo prijateljska zemlja za Rusiju, moramo prvi otkazati utakmicu”

Miralem Pjanić i Valery Karpin @sport24.ru

Moguće odigravanje prijateljske fudbalske utakmice između selekcija Rusije i Bosne i Hercegovine u novembru i dalje izaziva veliku pažnju javnosti i medija, pogotovo u Rusiji.

Protiv odigravanja utakmice su se u Bosni i Hercegovini izjasnili gotovo svinavijači, poznati igrači, fudbalski radnici, pa čak i državni zvaničnici”, navodi ruski sportski portal “Sport24“.

Neprijateljska država

Ruski selektor Valery Karpin već je najavio prošireni spisak tima za utakmice sa Kirgistanom, Iranom, te Bosnom i Hercegovinom.

Upravo glavne zvijezde bosanskohercegovačke reprezentacijeMiralm Pjanić i Edin Džeko postali su “glavni glasnogovornici” protiv mogućeg održavanja utakmice, navodi ruski portal, dodajući da “Bosna nije nimalo prijateljska zemlja za Rusiju“.

Legende ukrajinskog fudbala pozvale BiH da odbiju utakmicu sa Rusijom

“Prvi otkažimo utakmicu”

“Malo je vjerovatno da je neko od organizatora utakmice očekivao drugačiju reakciju iz Bosne i Hercegovine. Ipak, ruska strana je ta koja treba prva da otkaže utakmicu prije nego što to urade Bosanci“, poručuju sa “Sport24“, uz vrlo kratki i znakoviti zaključak:

“Ova utakmica nije bila potrebna ni Rusima ni Bosancima“.

Vezane vijesti

Bosna i Hercegovina konačno napredovala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine napredovala je za dva mjesta na najnovijoj FIFA rang listi, objaviljeno je u…

Nekoliko ruskih fudbalskih klubova neće moći završiti sezonu

Predsjednik ruske fudbalske “Premijer lige” (RPL), Ašot Hačaturjanc, rekao je da neki klubovi možda neće biti u mogućnosti…

“Fudbalski savez BiH podržava ubistva, nasilje i teror”

Golman Šahtjora iz Donjecka i fudbalske reprezentacije Ukrajine, Andrij Pjatov, iznio je svoje viđenje odluke Fudbalskog saveza Bosne…
Total
3
Share