Cantona neće gledati Svjetsko prvenstvo: “Katar 2022 je lažni svijet”

Eric Cantona @YouTube

Fudbalska legenda Manchester Uniteda, Eric Cantona, rekao je da je skeptičan prema Svjetskom prvenstvu u Kataru koje se održava krajem ove godine.

“Iskren da budem, ne zanima me posebno nadolazeće Svjetsko prvenstvo, to je za mene lažno Svjetsko prvenstvo. Imali smo dosta turnira u zemljama u razvoju posljednjih decenija, poput Olimpijskih igara ili Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ali Katar nije fudbalska zemlja. Ne. Ja sam za održavanje Svjetskog prvenstva u državi u kojoj postoji prilika za razvoj i promociju fudbala, kao što su Južna Afrika ili Sjedinjene Američke Države (SAD) 1990-ih”, dodao je.

Cantona smatra da je fudbal najpopularniji sport među ženama u SAD, gdje ima dosta imigranata iz Južne Amerike, i gdje ovaj sport ima veliki potencijal za razvoj.

“Neću gledati prvenstvo”

U Kataru nema tog potencijala“, kazao je Cantona za britanske medije, posebno napomenuvši, kada je riječ o Kataru, da je sve u novcu i tome kako se tamo ponašaju prema ljudima koji su gradili stadione.

To je užasno. Mnogo ljudi je poginulo. Lično neću gledati ovo prvenstvo. Razumijem da je fudbal biznis, ali mislio sam da je to jedino mjesto gdje svako može dobiti priliku“, zaključio je Cantona.

Vezane vijesti

Mostar: Velež prvi dobija novi hibridni teren, Zrinjski će “čekati” dva mjeseca

Nakon što je Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) pokrenuo projekat i raspisao tender za izgradnju 12 hibridnih terena,…

Bivši golman Arsenala i Njemačke motornom pilom provalio u komšijinu kuću

Jens Lehmann, bivši golman Arsenala i Njemačke, optužen je da je oštetio tuđu imovinu. prenosi njemački “Focus”. Prema…

Petev ipak “priznao” da je nesretan zbog skandiranja i poruka navijača

U okviru 2. kola ovogodišnje Lige nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je sinoć Rumuniju u Zenici…
Total
1
Share