Cristiano Ronaldo: “Volio bih da igram do svoje 42. godine”

Criastiano Ronaldo @Twitter/BRGoals

Sa trenutnih 36 godina, igrač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo je u intervjuu za “ESPN Brazil” progovorio i o tajnama svoje dugovječnosti, otkrivši koliko bi još godina volio igrati fudbal na najvišem nivou.

Portugalac je rekao da se više ne osjeća kao da ima 25 godina, navodeći da bi volio igrati do svoje 42. godine.

“Uživam u trenutku”

“Genetski se osjećam kao da imam 30 godina. Odlično vodim računa o svom tijelu i svom umu. Nedavno sam naučio da nakon 33. godine tijelo može odgovoriti na izazove ako je potrebno, ali je zato prava borba mentalna“, kazao je Ronaldo.

“Želim da vidim da li ću moći da igram do 40., 41. ili 42. godine svog života, ali najvažnije je da svaki dan imam za cilj da uživam u trenutku“.

“Najstariji igrač” sa 74 godine

Ronaldo ima dug put prije nego što nadmaši Teddyija Sheringhama, koji drži rekord za najstarijeg fudbalera koji je igrao u Premier ligi, postavivši rekord sa 40 godina i 272 dana.

Guinnessov rekord za najstarijeg profesionalnog fudbalera koji je ikada igrao u jednoj profesionalnoj utakmici postavio je u oktobru 2020. Ezzeldin Bahader iz Egipta, koji je igrao sa 74 godine i 125 dana u jednoj trećeligaškoj utakmici.

Vezane vijesti

Šokantan poraz Brazila, historijska pobjeda za Maroko

Fudbaleri Maroka pobijedili su Brazilce prvi put u historiji i to rezultatom 2:1 u prijateljskoj utakmici na domaćem…

Zbog čega se uplašio Lionel Messi?

Francuski fudbalski velikan PSG poražen je od Bayerna u dvije utakmice, 0:1 u Parizu i 0:2 u Minhenu,…

“Ako ne možemo zaustaviti Putina, zadajmo mu nevolje veće nego što je očekivao”

Liverpool je osvojio “Liga kup” Engleske nakon epske utakmice protiv Chelsea. Na kraju utakmice na Wembleyu, Jurgen Klopp…
Total
2
Share