Cristiano Ronaldo: “Volio bih da igram do svoje 42. godine”

Criastiano Ronaldo @Twitter/BRGoals

Sa trenutnih 36 godina, igrač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo je u intervjuu za “ESPN Brazil” progovorio i o tajnama svoje dugovječnosti, otkrivši koliko bi još godina volio igrati fudbal na najvišem nivou.

Portugalac je rekao da se više ne osjeća kao da ima 25 godina, navodeći da bi volio igrati do svoje 42. godine.

“Uživam u trenutku”

“Genetski se osjećam kao da imam 30 godina. Odlično vodim računa o svom tijelu i svom umu. Nedavno sam naučio da nakon 33. godine tijelo može odgovoriti na izazove ako je potrebno, ali je zato prava borba mentalna“, kazao je Ronaldo.

“Želim da vidim da li ću moći da igram do 40., 41. ili 42. godine svog života, ali najvažnije je da svaki dan imam za cilj da uživam u trenutku“.

“Najstariji igrač” sa 74 godine

Ronaldo ima dug put prije nego što nadmaši Teddyija Sheringhama, koji drži rekord za najstarijeg fudbalera koji je igrao u Premier ligi, postavivši rekord sa 40 godina i 272 dana.

Guinnessov rekord za najstarijeg profesionalnog fudbalera koji je ikada igrao u jednoj profesionalnoj utakmici postavio je u oktobru 2020. Ezzeldin Bahader iz Egipta, koji je igrao sa 74 godine i 125 dana u jednoj trećeligaškoj utakmici.

Vezane vijesti

“BiH ima kvalitetne igrače, ali je Crna Gora spremna da pobjedi”

Večerašnja fudbalska utakmica Lige nacija, grupa “B”, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, prva je takmičarska između…

Stadion ukrajinskog prvoligaša uništen ruskim bombardovanjem

Stadion “Gagarin”, na kojem je igrao ukrajinski prvoligaš “Desna Černihiv”, pretrpio je značajnu štetu nakon ruskog bombardovanja. Stadion…

Ronaldov “brak” sa Manchester Unitedom je gotov, klub želi razvod

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo nema više izgleda za ostanak u Manchester Unitedu, navodi poznati britanski novinar Martin Samuel,…
Total
2
Share