Da li će Velež za 100. godišnjicu kluba ispasti iz Premijer lige BiH

Feđa Dudić @YouTube

Nekako se već jako dalekim čini početak ljeta 2021. godine i Veležova prelijepa evropska priča u UEFA fudbalskoj Konferencijskoj ligi koja je trajala punih šest utakmica.

I kao po starom dobrom običaju, nakon dobrih rezultata, slijedi niz loših, koji se u slučaju fudbalskog kluba Velež iz Mostara protegnuo praktično na cijelu akŧuelnu sezonu Premijer lige BiH.

Paralelno odigravanje evropskih i domaćih utakmica ostavilo je očito dubok trag na Veležovim rezultatima, a nekako “kao šlag na tortu” došla je i utakmica protiv banjalučkog Borca krajem septembra u kojoj je sve još više eskaliralo, pogotovo ako imamo u vidu i fizički napad od strane navijača na sudije ove utakmice, kao i paljevinu njihovog automobila.

Borba za opstanak

Veležu su između ostalog tada od strane N/FS BiH oduzeta i tri boda, pa se sve zapravo još dodatno i zakomplikovalo za ovaj klub, te se uz seriju jako loših utakmica i rezultata, mosŧarski “Rođeni” zapravo došli u poziciju da se bore za opstanak u Premijer ligi BiH.

Današnji poraz od bijeljinskog Radnika na domaćem terenu u Vrapčićima samo je još više pogurao Velež prema dnu premijerligaške tabele, što vjerovatno neće u dogledno vrijeme “spasiti” niŧi današnja ostavka trenera Feđe Dudića.

Da li ćemo za jubilarnu 100. godišnjicu kluba naredne 2022. godine i dalje gledati FK Velež u Premijer ligi BiH, ovisi samo i jedino od igrača ovog popularnog mosŧarskog “brenda”.

Vezane vijesti

Rooney: “Alkohol mi je pomogao da započnem profesionalnu karijeru”

Wayne Rooney, bivša zvijezda Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, profesionalnu karijeru započeo je u Evertonu, a sa samo…

Otkriveni detalji o slupanom automobilu Cristiana Ronalda

Španska policija na Majorci otkrila je detalje saobraćajne nesreće, u kojoj je učestvovao Cristiano Ronaldo, u selu Buñola.…

Povratak u Englesku: Milionska ponuda za Džeku u januaru!

I baš kada smo konačno pomislili da je transfer saga, koja je trajala skoro svake godine, konačno završila…
Total
0
Share