Dogovor na pomolu: Terimov Galatasaray želi Edina Višću

Edin Višća @Twitter

Fudbalski klub Galatasaray, jedan od slavnih timova turske “Spor Toto Super lige”, sprema se napraviti velike igračke promjene u svom kadru tokom prelaznog roka koji će početi u januaru.

Nakon nekoliko uzastopnih neuspješnih rezultata u prvoj polovini sezone, na sastancima predsjednika Galatasaraya Buraka Elmasa i trenera Fatiha Terima počeli su se planirati ​​transferi igrača.

Terimova upornost

Kako se saznaje, trener Galatasaraya Fatih Terim želi da u svoj sastav dovede Edina Višću, zvijezdu Başakşehira, bh. igrača koji je i godinama ranije bio jedno od imena koje je Terim želio vidjeti u svom timu.

Naime, rukovodstvo Galatasaraya namjerava za Edina Višću ponuditi nekoliko svojih igrača kao razmjenu, a između ostalih na listi se nalaze Christian Luyindamu, Patrick Van Aanholt, Aytaç Kara, Emre Kılınç i Oğulcan Çağlayan.

S druge strane, saznaje se da je bosanskohercegovački fudbaler itekako zainteresovan za ideju ​​da karijeru nastavi u Galatasarayu.

Skoro 400 utakmica

Iako se očekuje da će pregovori o transferu doći u završnu fazu prije prelaznog perioda koji će početi u januaru, izvjesno je da će menadžmenti Galatasaraya i Başakşehira i ranije od toga postići dogovor o transferu Edina Višće.

Bh. igrač je do sada odigrao ukupno 396 utakmica za Başakşehir, gdje je igrao od sezone 2011-2012, a dao je ukupno 110 golova, uz 118 asistencija u svim utakmicama.

Vezane vijesti

“Mašina”: Svi golovi Lewandowskog za Bayern u 2021. godini

Zvanični YouTube kanal njemačke fudbalske Bundeslige objavio je video u kome su prikazana sva 43 pogtoka napadača minhenskog…

UEFA isključuje ruske klubove iz evropskih kupova, FIFA iz play-off-a za SP

U ponedjeljak, 28. februara, UEFA će održati sastanak na kojem će razmotriti učešće klubova iz Rusije u takmičenjima…

Klupe za rezervne igrače u Hrvatskoj, fudbalski teren u BiH

Tačno na granici između dvije države, Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH), nalazi se fudbalski stadion. Svaki put…
Total
1
Share