Dogovor na pomolu: Terimov Galatasaray želi Edina Višću

Edin Višća @Twitter

Fudbalski klub Galatasaray, jedan od slavnih timova turske “Spor Toto Super lige”, sprema se napraviti velike igračke promjene u svom kadru tokom prelaznog roka koji će početi u januaru.

Nakon nekoliko uzastopnih neuspješnih rezultata u prvoj polovini sezone, na sastancima predsjednika Galatasaraya Buraka Elmasa i trenera Fatiha Terima počeli su se planirati ​​transferi igrača.

Terimova upornost

Kako se saznaje, trener Galatasaraya Fatih Terim želi da u svoj sastav dovede Edina Višću, zvijezdu Başakşehira, bh. igrača koji je i godinama ranije bio jedno od imena koje je Terim želio vidjeti u svom timu.

Naime, rukovodstvo Galatasaraya namjerava za Edina Višću ponuditi nekoliko svojih igrača kao razmjenu, a između ostalih na listi se nalaze Christian Luyindamu, Patrick Van Aanholt, Aytaç Kara, Emre Kılınç i Oğulcan Çağlayan.

S druge strane, saznaje se da je bosanskohercegovački fudbaler itekako zainteresovan za ideju ​​da karijeru nastavi u Galatasarayu.

Skoro 400 utakmica

Iako se očekuje da će pregovori o transferu doći u završnu fazu prije prelaznog perioda koji će početi u januaru, izvjesno je da će menadžmenti Galatasaraya i Başakşehira i ranije od toga postići dogovor o transferu Edina Višće.

Bh. igrač je do sada odigrao ukupno 396 utakmica za Başakşehir, gdje je igrao od sezone 2011-2012, a dao je ukupno 110 golova, uz 118 asistencija u svim utakmicama.

Vezane vijesti

Višća potpisuje ugovor sa Trabzonsporom, plata 120.000 eura mjesečno

Trabzonspor, lider turske fudbalske Super lige, vrlo je blizu dovođenja bh. fudbalera Edina Višće iz Medipol Başakşehira u…

Cantona neće gledati Svjetsko prvenstvo: “Katar 2022 je lažni svijet”

Fudbalska legenda Manchester Uniteda, Eric Cantona, rekao je da je skeptičan prema Svjetskom prvenstvu u Kataru koje se…

Mourinho u suzama nakon plasmana u finale Konferencijske lige

“Suša” u rezultatima posljednjih godina ostavila je duboke tragove na njemu, pa smo tako sinoć mogli vidjeti Jose…
Total
1
Share