FC Porto ima svoju Baba Vangu, prima ogromnu platu za predviđanje utakmica

Vidovnjakinja @freepik.com

Predsjednik jednog fudbalskog kluba angažovao je svog ličnog vidovnjaka kao službeno osoblje tima, a sve kako bi unaprijed predviđao igru fudbalskog tima.

FC Porto, prvoplasirani tim u portugalskoj Premier ligi, izjednačen po bodovima sa Sportingom, očigledno nije pobijedio u 13 od 15 utakmica na “pošten” način, odnosno barem onakav način kakav bi trebao biti na terenu.

Naime, prema navodima portugalskih medija, još prije pet mjeseci vidovnjakinja Madalena Aroso postala je nova uposlenica kluba FC Porto, iako je ovaj klub zapravo poznaje već duži niz godina. Naime, vidovnjakinja po zanimanju, već je godinama savjetnica vlasnika kluba, Nuno Pinto da Costa.

Ogromna plata

Vidovnjakinja Aroso “unaprijed otkriva” rezultate FC Porta Nunu Costi, te za svoje usluge prima platu od 15.000 eura, koja je vidljiva radnoj kartici tima, te je mnogo veća od bilo koje druge plate zaposlenog u FC Porto.

Osim što zapošljavanje vidovnjakinje krši finansijski fair play UEFA-e, sve je dodatno razbjesnilo i navijače ovog kluba.

Vezane vijesti

Ospinina supruga nakon sudara s Džekom: “Još jedan pretrpljen strah”

David Ospina, golman italijanskog Napolija i fudbalske reprezentaciju Kolumbije, bio je jedan od aktera teškog okršaja ovog vikenda…

Superkompjuter odredio pobjednika na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Mjeseci nas dijele od najvećeg sportskog događaja na planeti, fudbalskog Svjetskog prvenstva u Kataru koje će se održati…

Manchester United izbacuje Ronalda iz kluba zbog negativnog uticaja na saigrače

Manchester United spreman je za odlazak portugalskog napadača Cristiana Ronalda, prenosi “BBC”. Naime, klub bi mogao prodati 37-godišnjeg…
Total
3
Share