Fenerbahče u potrazi za jeftinim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine

Fenerbahče SK @Twitter

Zanimljiva vijest stiže nam iz Turske u kojoj se navodi da je menadžment fudbalskog kluba Fenerbahče počeo intezivno tražiti igrače u državama naše regije, kao što su Kosovo, Sjeverna Makedonija, Mađarska i naravno Bosna i Hercegovina (BiH).

Nakon što su u proteklom vremenu ostvarili uspješne transfere igrača, poput Eljifa Elmasa, Vedata Muriqija ili Attila Szalaijua, klub je odlučio raditi to i dalje.

Međutim, najzanimljivija je upravo njihova objava u medijima na ovu temu, a koja zapravo i nije toliko daleko od istine – Fenerbahče traži perspektivne i jeftine fudbalere na Kosovu, Mađarskoj, BiH i Sjevernoj Makedoniji.

Jeftin život, jeftini igrači

Perspektivnih fudbalera je oduvijek bilo na ovim prostorima, a zašto su neki ili većina od njih “jeftini” to trebamo zahvaliti ekonomskom stanju pojedine države na koje sport zapravo niti ne može uticati.

Iako to do sada nije bilo objavljeno u javnosti, fudbalski klub Fenerbahče već duži vremenski period prati mnoge igrače u navedenim državama.

Vezane vijesti

Policajac nokautirao nekoliko navijača za manje od jedne minute

Jedan je policajac nedavno postao zvijezda društvenih mreža, iz pogrešnih razloga, u danu održavanja utakmice između Boteva iz…

Slobodan Praljak “posmatrao” utakmicu Zrinjskog i Posušja

Da u Bosni i Hercegovini sport odavno nema veze sa onom svrhom zbog koje se mnogi njime i…

Sead Kolašinac ove godine više neće igrati za Arsenal

Fudbalski klub Arsenal potvrdio je danas da se njihov fudbaler Sead Kolašinac vraća treninzima tek u januaru naredne,…
Total
1
Share