Fenerbahče u potrazi za jeftinim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine

Fenerbahče SK @Twitter

Zanimljiva vijest stiže nam iz Turske u kojoj se navodi da je menadžment fudbalskog kluba Fenerbahče počeo intezivno tražiti igrače u državama naše regije, kao što su Kosovo, Sjeverna Makedonija, Mađarska i naravno Bosna i Hercegovina (BiH).

Nakon što su u proteklom vremenu ostvarili uspješne transfere igrača, poput Eljifa Elmasa, Vedata Muriqija ili Attila Szalaijua, klub je odlučio raditi to i dalje.

Međutim, najzanimljivija je upravo njihova objava u medijima na ovu temu, a koja zapravo i nije toliko daleko od istine – Fenerbahče traži perspektivne i jeftine fudbalere na Kosovu, Mađarskoj, BiH i Sjevernoj Makedoniji.

Jeftin život, jeftini igrači

Perspektivnih fudbalera je oduvijek bilo na ovim prostorima, a zašto su neki ili većina od njih “jeftini” to trebamo zahvaliti ekonomskom stanju pojedine države na koje sport zapravo niti ne može uticati.

Iako to do sada nije bilo objavljeno u javnosti, fudbalski klub Fenerbahče već duži vremenski period prati mnoge igrače u navedenim državama.

Vezane vijesti

“Nije iznenađenje što je BiH pristala igrati sa Rusijom – ona nije dio Evropske unije”

Bivši igrač ruske fudbalske reprezentacije Aleksandar Mostovoy prokomentarisao je vijest da će u novembru biti odigrana prijateljska utakmica…

Manchester United nije dobio nijednu utakmicu bez Ronalda tokom cijele sezone

Engleski fudbalski klub Manchester United završio je tek na 6. mjestu u sezoni Premier League 2021/22. “Crveni đavoli”…

Koliko je vlasnik Chelsea izgubio novca za samo mjesec dana?

Loše vijesti za Romana Abramovicha nastavljaju da se gomilaju u 2022. godini. Nakon što mu je zaplijenjena sva…
Total
1
Share