Fenerbahče u potrazi za jeftinim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine

Fenerbahče SK @Twitter

Zanimljiva vijest stiže nam iz Turske u kojoj se navodi da je menadžment fudbalskog kluba Fenerbahče počeo intezivno tražiti igrače u državama naše regije, kao što su Kosovo, Sjeverna Makedonija, Mađarska i naravno Bosna i Hercegovina (BiH).

Nakon što su u proteklom vremenu ostvarili uspješne transfere igrača, poput Eljifa Elmasa, Vedata Muriqija ili Attila Szalaijua, klub je odlučio raditi to i dalje.

Međutim, najzanimljivija je upravo njihova objava u medijima na ovu temu, a koja zapravo i nije toliko daleko od istine – Fenerbahče traži perspektivne i jeftine fudbalere na Kosovu, Mađarskoj, BiH i Sjevernoj Makedoniji.

Jeftin život, jeftini igrači

Perspektivnih fudbalera je oduvijek bilo na ovim prostorima, a zašto su neki ili većina od njih “jeftini” to trebamo zahvaliti ekonomskom stanju pojedine države na koje sport zapravo niti ne može uticati.

Iako to do sada nije bilo objavljeno u javnosti, fudbalski klub Fenerbahče već duži vremenski period prati mnoge igrače u navedenim državama.

Vezane vijesti

Reprezentacija SAD s igračima “do 23 godine” protiv Bosne i Hercegovine

Godinu dana od početka Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) odigraće prijateljsku utakmicu…

Navijači Veleža ne žele na stadion bez navijača Zrinjskog!?

Kako se moglo primjetiti na prethodnoj utakmici 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, kada je…

Edin Džeko: “Dragi dedo, neka ti je vječni rahmet”

Kako je jučer objavio na društvenim mrežama, Akif Porča, djed proslavljenog bosanskohercegovačkog fudbalera Edina Džeke sa majčine strane,…
Total
0
Share