Fenerbahče u potrazi za jeftinim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine

Fenerbahče SK @Twitter

Zanimljiva vijest stiže nam iz Turske u kojoj se navodi da je menadžment fudbalskog kluba Fenerbahče počeo intezivno tražiti igrače u državama naše regije, kao što su Kosovo, Sjeverna Makedonija, Mađarska i naravno Bosna i Hercegovina (BiH).

Nakon što su u proteklom vremenu ostvarili uspješne transfere igrača, poput Eljifa Elmasa, Vedata Muriqija ili Attila Szalaijua, klub je odlučio raditi to i dalje.

Međutim, najzanimljivija je upravo njihova objava u medijima na ovu temu, a koja zapravo i nije toliko daleko od istine – Fenerbahče traži perspektivne i jeftine fudbalere na Kosovu, Mađarskoj, BiH i Sjevernoj Makedoniji.

Jeftin život, jeftini igrači

Perspektivnih fudbalera je oduvijek bilo na ovim prostorima, a zašto su neki ili većina od njih “jeftini” to trebamo zahvaliti ekonomskom stanju pojedine države na koje sport zapravo niti ne može uticati.

Iako to do sada nije bilo objavljeno u javnosti, fudbalski klub Fenerbahče već duži vremenski period prati mnoge igrače u navedenim državama.

Vezane vijesti

Siniša Mihajlović se po drugi put bori protiv leukemije

Siniša Mihajlović, trener tima Bolonje, koji se od 2019. bori sa leukemijom, najavio je da će ponovo biti…

Zašto je Petev ponizio igrače Zrinjskog i “poslao ih na tribine”

U okviru 1. kola ovogodišnje UEFA Lige nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (BiH) odigrala je danas neriješeno…

Napustio klub kako bi zadržao svoju dugu bradu

Prilično neobičan razlog bio je povod za odlazak fudbalera Nabila Fekira iz slavnog francuskog kluba Olympique Lyonnais. Naime,…
Total
1
Share