FIFA razmatra pomjeranje početka Svjetskog prvenstva u Kataru

SP u fudbalu, “Katar 2022” @Twitter

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je nešto više od tri mjeseca, a promjene u kalendaru takmičenja nastavljaju se i dalje, nakon jednog od najhaotičnijih procesa fudbalskih kvalifikacija svih vremena.

Međutim, ovog puta promjena bi bila u vremenu odigravanja uvodne utakmice, što bi značilo da bi početni datum ovog velikog događaja mogao biti pomjeren.

Prema izvještaju argentinskog “Diario Oléa” , FIFA ozbiljno razmatra premještanje otvaranja Svjetskog prvenstva, koje je trenutno zakazano za ponedjeljak, 21. novembra, za jedan dan unazad i premještanje za nedjelju, 20. novembar, pomjerajući utakmicu između Katara i Ekvadora upravo na taj dan.

Zbunjivanje javnosti

Razlog za ovu promjenu je zbunjujuća činjenica da bi se i prije svečanog otvaranja odigralo nekoliko utakmica, što je već postala tradicija još od Svjetskog prvenstva u Njemačkoh 2006. godine.

Prema trenutnom rasporedu, prije utakmice Katara protiv Ekvadora, na rsporedu su i susreti Holandija – Senegal i Engleska – Iran.

Vezane vijesti

Fudbalski klubovi sa Krima će se takmičiti u prvenstvu Rusije

Zamjenik ruske Državne dume Nikolaj Valuev podržao je danas ideju uključivanja krimskih fudbalskih klubova u rusko prvenstvo, prenose…

Fudbaler reprezentacije Ukrajine se dobrovoljno prijavio u vojsku

Defanzivac fudbalskog kluba “Šahtjor” i ukrajinske reprezentacije, Viktor Kornienko, pokazao je kako pomaže vojsci u borbi protiv invazije…

Novi “Santiago Bernabeu” dobija spektakularan oblik

Španski fudbalski gigant, Real Madrid, nastavlja proces modernizacije stadiona “Santiago Bernabeu” na kojem radovi još uvijek nisu u…
Total
1
Share