Fudbaleri Sturma iz Graza donirali 600 šalova migrantima u BiH

SK Sturm Graz @Wikipedia

Austrijski fudbalski klub “SK Sturm Graz” pokazao je svoje veliko srce za nesretne ljude koji se nalaze na putu prema EU, dajući im priliku da se bar ugriju.

Naime, fudbalski tim koji je jedno vrijeme trenirao i proslavljeni bh. stručnjak Ivica Osim, još jednom je podržao inicijativu udruženja “SOS Balkanroute” i donirao 600 toplih zimskih šalova za sljedeći transport pomoći migrantima u Bosni i Hercegovini.

Ukupno 600 potpuno novih šalova, od čistog pamuka, uručili su udruženju “SOS Balkanroute” menadžer klupskih servisa Georg Kolarić, te Dominik Neuman ispred grupe navijača.

“Veliko srce” Sturma iz Graza

“Krajem mjeseca odlazi sljedeći transport pomoći, a šalovi će biti u njemu. Naši pomagači na terenu svakodnevno distribuišu donacije duž vanjskih granica EU koje su prikupljene u Austriji tokom naših kampanja. Ponosni smo što je SK Sturm Graz zaslužan za austrijski fudbal i ne gleda na drugu stranu kada su u pitanju ljudske sudbine duž vanjskih granica EU“, kazao je Petar Rosandić, predsjednik SOS “Balkanroute”.

Ovo nije prvi put da je SK Sturm Graz aktivan u prikupljanju pomoći za migrante duž bosansko-hrvatske granice, pa je tako do sada donirana fudbalska oprema, blokovi za crtanje naljepnice za djecu, ali i timske uniforme za migrante.

Više paketa humanitarne pomoći

Tokom akcije prikupljanja u Grazu prošlog utorka, ne računajući donacije SK Sturm, čak 135 paketa humanitarne pomoći prikupljeno je u Grazer Volkshausu.

Zlostavljanje migranata: Hrvatska ih pretučene, bose i gole vraća u BiH

Inicijativa “SOS Balkanroute” već tri godine podržava migrante u BiH, a koje hrvatska granična policija konstantno ilegalno deportuje u zemlje koje nisu članice EU.

Vezane vijesti

Meho Kodro novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine!?

Nakon domaćeg poraza od Luksemburga prije tačno mjesec dana, te odlaska Faruka Hadžibegića sa selektorske pozicije, mnoštvo poznatih…

Igrači u strahu šutirati loptu prema golu, moraju je dodati Ronaldu

Gabriel Agbonlahor (35), bivši fudbalski napadač Aston Ville, Watforda i Sheffield Wednesdaya, smatra da portugalska zvijezda nizom zamjerki…

Lewandowski želi da pređe u Barcelonu, “dosta” mu je Haalanda

Robert Lewandowski bi uskoro mogao promijeniti klub i prvenstvo, i preseliti se u Španiju. Kako prenosi “Diario Sport“,…
Total
0
Share